Den 19-årige centrala mittfältaren Suleman Zurmati är klar för Dalkurd och ansluter till klubben inför den kommande säsongen. Han kommer närmast från division 1-klubben Karlstad BK, där han har varit bofast i startelvan under säsongen. Zurmati har skrivit på ett fyraårsavtal med Dalkurd.

— Suleman är en spelare som vi skrev ett avtal med redan i somras men som börjar att gälla från och med 2020. ”Sulle” har de egenskaper vi söker hos en central mittfältare; han kan spela i olika roller på mittfältet, så väl defensivt som offensivt. Han kommer att ge oss fler dimensioner i utvecklingen av vårt spelsätt, både på kort sikt och lång sikt. Vi är väldigt glada över att ha ”Sulle” här hos oss, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Suleman Zurmati har fått sin fotbollsfostran inom Värmlandsfotbollen och sågs tidigt som en stor talang. Han har spelat både ungdomsfotboll och A-lagsfotboll i Karlstad BK. Som 16-åring fick han chansen att träna med Karlstad BK:s A-lag efter att ha imponerat stort genom sina nio mål på 20 matcher i föreningens U17-lag. Året därpå fick Zurmati sina första A-lagsminuter med Karlstad BK, som då spelade i division 2. När fotbollssäsongen 2018 drog igång, hade Zurmati blivit uppflyttad till A-laget och han spelade 25 matcher i division 2, på vilka han gjorde tre mål. Trots sin unga ålder har Zurmati gjort fler än 50 A-lagsmatcher i Karlstad-tröjan.

— Det känns väldigt bra, jag är taggad inför den kommande säsongen, säger Suleman Zurmati i en första kommentar och fortsätter:

— Jag har haft väldigt många kompisar som har hållit på Dalkurd så klubben har alltid funnits där. Personligen har jag inte följt jättemycket men sedan Paul (Olausson) tog över inför i år så har jag haft mer koll. Jag hade honom som tränare för två år sedan, berättar mittfältaren.

Suleman Zurmati beskriver sig själv som en central mittfältare som gillar högt tempo och offensivt spel och som vill ha mycket boll och styra spelet. Han berättar att han ser fram emot nästa säsong med tillförsikt och han hoppas att laget kommer att göra bra resultat.

— Jag tror att vi kan göra det riktigt bra nästa säsong. Det är vad jag hoppas på och vad jag själv vill. Jag vill att vi är med i toppen hela tiden och sen får vi se hur långt det räcker, säger Zurmati.