Den 22-åriga anfallaren Arian Kabashi ansluter till Dalkurd och kommer att spendera säsongen 2020 på lån från den allsvenska klubben IF Elfsborg. Sportchef Gazmend Bahtiri berättar att man är nöjda med att få in Kabashi i truppen.

— Vi får in en spelartyp som har fina offensiva kvalitéer och bra arbetskapacitet. Arian är en kvick ytter som är bra en-mot-en. Hans sejour i Gais under våren visade stundtals vilka kvalitéer han besitter och vi tror att det finns en stor potential hos honom, så vi är väldigt glada över att han kommer spendera året hos oss, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Arian Kabashi inledde sin fotbollskarriär i Hestrafors IF men anslöt till Elfsborg vid 14 års ålder. Han gjorde A-lagsdebut i en match mot Ytterhogdals IK i Svenska Cupen 2017 och den allsvenska debuten kom ungefär ett år senare då Kabashi hoppade in med halvtimmen kvar, i bortamatchen mot Kalmar FF. Det har totalt blivit fem allsvenska matcher för Kabashi, som är väldigt glad över att ansluta till Dalkurd.

— Det känns fantastiskt bra. Man har alltid fått höra mycket positiva saker om Dalkurd. Klubben var i Allsvenskan för något år sedan och jag vet att man vill tillbaka dit igen. Så det känns bara jäkligt kul och det ska bli kul att ta sig an den här utmaningen. Jag ser fram emot det och vill bara att det ska bli januari så jag kan komma upp till Uppsala och sätta igång, säger Arian Kabashi.

Arian Kabashi berättar att han har spelat som central anfallare under större delen av sin fotbollskarriär, men att han ”sadlat om” till offensiv ytterspelare under de senaste åren. Han är en rapp spelare som tycker om att utmana sin motståndare och försöker bidra med poäng när helst det går. Under första halvåret av 2019 var Arian Kabashi utlånad till Gais, där han spelade elva matcher i Superettan och gjorde ett mål och en assist.

— Den gångna säsongen var lite frustrerande för mig. Från januari till sommaren var jag utlånad till Gais och där blev det en hel del speltid. Men under hösten, efter att jag återvände till Elfsborg blev det mindre speltid. Så jag är taggad på att få komma till Uppsala och konkurrera om en plats och verkligen få känna att jag hjälper ett lag att förhoppningsvis kunna lyfta och göra framsteg, avslutar Arian Kabashi.