2020 närmar sig med stormsteg och just nu pågår förberedelserna inför den kommande säsongen. Som ett led i detta förstärker A-laget i ledarstaben och i rollen som ny assisterande tränare tar Anders Wasserman över.

— Det känns fantastiskt! Det känns som jag har fått en tydlig rollbeskrivning som passar mina styrkor, där Paul och Gazmend har målat upp en helhetsbild om vad vi ska åstadkomma i Dalkurd, som både intresserar mig och där jag tror att jag kommer kunna bidra väldigt mycket. Vi vill långsiktigt bygga en ung och hungrig spelartrupp med utvecklingsbara och drivna spelare, som ska spela en vägvinnande, attraktiv och framgångsrik fotboll. Det känns hur roligt som helst, säger Wasserman i en första kommentar.

Anders Wasserman är 37 år gammal, har mångårig erfarenhet av tränarbranschen och har varit aktiv i flera klubbar, främst i Stockholmsområdet. Han har arbetat en hel del med talangutveckling och har bland annat varit med och lyft fram duktiga talanger, såsom Leo Bengtsson, Dusan Jajic och Isac Lidberg, upp till Hammarbys A-lag. Han inleder sin tjänst i Dalkurd den 1 januari 2020.

— Jag har varit tränare i drygt tio års tid, Den största delen har jag varit aktiv i Hammarby, där jag var under sju års tid och jobbade i deras ungdomsakademi med bland annat Tipselit i U17 och U19. Men jag har även jobbat som seniortränare i FC Stockholm Internazionale och nu senast var jag klubbchef i FC Djursholm, berättar Wasserman.

— Det är kul att vi kan knyta till oss en så kompetent tränare och ledare. Efter att ha haft samtal med Anders så kändes det rätt från början. Anders är oerhört skicklig på den analytiska biten av tränaryrket men han är också väldigt duktig i arbetet med individuell spelarutveckling och har en bakgrund där han har varit med och gjort ett gediget arbete i att utveckla och förädla talanger, något som går hand i hand med föreningens nya linje, säger sportchef Gazmend Bahtiri om rekryteringen.