Dalkurd FF har gjort klart med den 21-åriga högerbacken Samuel Persson, som närmast kommer från Sandvikens IF. Persson, som trots sin unga ålder spelat över 40 matcher i division 1, har skrivit på ett kontrakt med Dalkurd som sträcker sig över tre år.

— Vi får in en ung ytterback med väldigt fina och utvecklingsbara kvaliteter. Samuel har en väldigt bra säsong bakom sig i Sandviken vilket ledde till att han hade flera anbud att välja mellan. Vi är därför väldigt glada över att han valde oss, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

— Det känns jättekul. Dalkurd är en klubb med stora ambitioner så det är också ett rätt steg i min fotbollsutveckling. Så det ska bli jätteroligt, säger Samuel Persson i en första kommentar och fortsätter:

— Jag har hört mycket positivt om Dalkurd; att det är en bra klubb med en bra organisation, som sköts väldigt bra, som har stora ambitioner och som vill uppåt. Så jag tror väldigt mycket på det här.

Samuel Persson inledde sin fotbollskarriär i Stockholmsklubben Huddinge IF som femåring. Det blev bara ett par år i Huddinge innan Persson hamnade i BP, där han spelade i förstalaget i sin årskull. Samuel Persson spelade i BP i många år innan det blev en flytt till Hammarby IF. Han spelade bland annat i föreningens U19-lag och fick även vara med och träna med A-laget. Men då det inte blev något permanent spel med A-laget valde en 18-årig Persson att gå till Syrianska FC, som då spelade i Superettan. Det blev bara en säsong i Södertäljeklubben innan övergången till Sandvikens IF inför 2018. Totalt har det blivit 48 matcher i Sandviken för den offensive ytterbacken, som även har tiotalet U18-landskamper för Finland på meritlistan. Samuel Persson berättar att han ser fram emot den kommande säsongen med tillförsikt.

— Det ska bli jätteroligt. Jag tror att vi alla vill att det ska gå så bra som möjligt nästa säsong, att vi tar fler kliv så att vi kommer högre upp i tabellen. Det är ganska simpelt; vi vill vinna så många matcher som möjligt. För mig personligen så vill jag göra en så bra säsong som möjligt och att kunna ta fler kliv i min utveckling, säger Persson.