Den 25-åriga bermudiska mittfältaren Willie Clemons är klar för Dalkurd. Clemons, som har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd, kommer närmast från Bodens BK där han spelade division 1-fotboll under 2019. Clemons är även landslagsman för det karibiska öriket Bermuda, där han bland annat var med och spelade Gold Cup i somras, som är Concacafs motsvarighet till vårt EM-slutspel. Clemons spelade samtliga matcher för Bermuda och totalt har han 20 landskamper på meritlistan.

— Willie är en spelare vi har följt under hela året och som vi har jobbat hårt för att få till Dalkurd. Han har internationell erfarenhet och det är något som vi kommer att få nytta av. Willie är en snabb, irrationell spelartyp med stor offensiv kunskap men han har också väldigt fina defensiva kvaliteter för att vara en anfallspelare. Vi är säkra på att han kommer vara en sevärd spelare för Dalkurds fans och han kommer att bli värdefull för oss både offensivt och defensivt, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Willie Clemons inledde sin fotbollskarriär hemma på Bermuda men flyttade till Nordamerika i tonåren för att studera. Till en början hamnade han på Saint Mary’s University i Halifax, Kanada. Men efter ett år bytte han skola till Thomas College i Waterville, Maine. Där studerade han och spelade fotboll under två års tid i NCAA III och gjorde totalt 12 mål och 21 assist på 35 matcher. Efter att ha lämnat college blev Clemons uppsnappad av den amerikanska fotbollsakademin PSC och fick chansen att provspela på olika platser i Europa. Ett framgångsrikt provspel senare ledde till ett kontrakt med dåvarande division 2-klubben Bodens BK 2018.

— Det känns väldigt bra att vara här. När jag först blev kontaktad av Dalkurd blev jag överraskad, men jag uppskattar förtroendet som klubben och tränaren har visat mig och jag känner mig ärad över att bli en del av Dalkurd, säger Willie Clemons i en första kommentar och fortsätter:

— Ska jag vara ärlig så hade jag inte så stor koll på Dalkurd, mer än att jag hade sett dem i Fifa-spelet. Men efter att ha gjort min research så har jag fått veta att det är en fin klubb med en stark historia och fantastiska fans.

Clemons är en mångsidig mittfältare som kan spela på de flesta mittfältspositionerna. Själv föredrar han att spela mer offensivt, där han med sin snabbhet, rörlighet och teknik kan skapa oreda för de flesta motståndarförsvaren. Clemons, som gjorde sex mål och fyra assist för Boden i division 1 under 2019, berättar att han är mer än redo att sätta igång säsongen.

— Jag är exalterad över att komma igång med säsongen och planen är glasklar. Dalkurd är en klubb som hör hemma i Allsvenskan och det är vad vi vill åstadkomma. Det är ett tydligt tankesätt som tränaren betonade för mig från första början. Laget innehåller en bra samling spelare och jag är väldigt glad över att få vara en del av den här gruppen, berättar Willie Clemons.