Den kommande säsongen står för dörren och det har skett en förändring i ledarstaben. Det handlar om 39-årige Jonas Bylund, som kommer att ta över rollen som målvaktstränare.

— Det känns jättekul att komma till Dalkurd. Känslan är att jag kommer till en klubb som är på rätt väg, säger Bylund.

Jonas Bylund är ett välbekant namn inom Uppsala-fotbollen. Han inledde sin målvaktskarriär i UNIK men kom så småningom till IK Sirius där han också fick göra A-lagsdebut. Förutom spel i Sirius har Bylund även hunnit med bland annat en utlandssejour i grekiska Panetolikos, spel i Valsta-Syrianska och Vallentuna BK. Han har även varit en sväng i vår systerförening Uppsala-Kurd FK. Från och med förra säsongen har han haft rollen som målvaktstränare i den nyblivna damallsvenska föreningen IK Uppsala. Det är en roll som han fortsatt kommer att ha och som han kommer att alternera rollen som målvaktstränare i Dalkurd med.

— Jag är rätt ny i tränaryrket. Jag spelade fortfarande fotboll så sent som för två år sen, men började intressera mig alltmer för rollen som målvaktstränare. Jag började jobba med IK Uppsala inför den förra säsongen och har tyckt det har varit kul och kommer fortsätta med det. I år kommer jag att jobba 50 procent med IK Uppsala och 50 procent med Dalkurd, berättar Bylund och fortsätter:

— Jag ser verkligen ljust på den kommande säsongen. Jag tror att det blir en bra säsong och ett intressant år för Dalkurd att etablera sig i Uppsala. Man har värvat lite annorlunda än tidigare och har ett lite mer annorlunda tänk än förut och det känns som Dalkurd är en klubb som är på rätt väg, säger Bylund.

— Det är oerhört kul att kunna knyta till sig en Uppsala-profil som Jonas till vår stab. Han har många års erfarenhet från spel i flera lokala klubbar och han kommer att bidra mycket med sin rutin som målvakt men också som målvaktstränare. Vi är jätteglada över att Jonas ansluter till oss, säger sportchef Gazmend Bahtiri om rekryteringen.