Vänsterbacken Malkolm Moënzas kontrakt med Dalkurd har gått ut och det står nu klart att spelaren lämnar klubben efter 2,5 år. Sportchef Gazmend Bahtiri berättar att man har haft en dialog med Moënza för att försöka behålla honom men utan framgång.

— Det är självklart tråkigt att bli av med en spelare som Malkolm, som har varit en stor tillgång både på och utanför planen. Vi har jobbat på att försöka få till en förlängning av kontraktet men inte lyckats. Malkolm har siktet inställt på att spela högre upp, vilket vi respekterar och vi önskar honom stort lycka till i framtiden, säger Gazmend Bahtiri.

Malkolm Moënza kom till Dalkurd från Gais sommaren 2017. Han gjorde sin Dalkurd-debut i en bortamatch mot IFK Värnamo när han hoppade in i slutminuterna. Efter bara en kort stund på planen gjorde Moënza sitt första mål, när han räddade en poäng i den tuffa bortamatchen. Moënza blev så småningom ett ordinarie inslag i Dalkurd-elvan och har under sin tid i klubben blivit oerhört uppskattad bland supportrarna. Det har blivit totalt 59 matcher och tre mål i Dalkurd-tröjan för Moënza.

Vi tackar Malkolm för hans tid i Dalkurd, som har präglats av hårt arbete, hängivenhet och professionalism och vi önskar honom all lycka med den fortsatta karriären.