Den 22-åriga vänsterbacken Daniel Stensson är klar för Dalkurd. Han kommer närmast från spel i Akropolis IF, där han var högst bidragande till att klubben tog klivet upp i Superettan inför denna säsong. Stensson har skrivit på ett treårskontrakt med Dalkurd och sportchef Gazmend Bahtiri är mycket nöjd med nyförvärvet.

— Trots sin unga ålder är Daniel en erfaren spelare med 70-talet matcher i Superettan och Division 1 men också rutin från utlandsspel. Daniel är en modernt spelande vänsterback, som är oerhört bolltrygg och lika användbar på kanten som centralt. Vi kommer att få stor nytta av hans mångsidighet och vänsterfot under säsongen, säger Gazmend Bahtiri.

— Det känns jättebra! Det har varit en lite längre förhandling men det känns skönt att ha det klart och jag längtar tills det sätter igång, säger Daniel Stensson i en första kommentar och fortsätter:

— Dalkurd är en förening som har gått väldigt fort fram genom seriesystemet. Jag har en bra vän i Besard Sabovic, som spenderade förra året på lån här och han hade bara bra saker att säga om klubben. När jag pratade med tränaren så var det ett ganska enkelt val att välja Dalkurd.

Daniel Stensson inledde sin fotbollskarriär i Djurgårdens IF:s ungdomsakademi men flyttade till lokalrivalen BP i tonåren. Det var också i BP som A-lagsdebuten kom, i en Superettan-match mot Östersunds FK den 3 april 2015. Det blev ytterligare 18 matcher i Superettan den säsongen och året därpå förlängde han sitt avtal med Stockholmsklubben, som då befann sig i Division 1. Inför säsongen 2017 lånades Stensson ut till Assyriska FF i Division 1 där han spelade 23 matcher och gjorde två mål. Inför säsongen 2018 gick flyttlasset utomlands. Stensson skrev på för Serie C-klubben AC Mestre i Italien och spenderade ett år i klubben från utkanterna av Venedig. Året därpå flyttade Stensson hem till Sverige och Stockholm, där han skrev på för Akropolis IF. Med sina 23 matcher och två mål var han med och spelade upp klubben i Superettan inför den här säsongen och han berättar att han

Stensson, som är en omskolad innermittfältare som gillar att hålla i boll och fördela den, trivs bra med possessionspel och är inte rädd för att gå in i dueller. Han berättar att han är exalterad över att komma igång med säsongen.

— Jag är extremt taggad på att sätta igång. Det är ett intressant gäng som finns i Dalkurd och en väldigt bra tränare, så jag tror att det kommer att gå bra, säger Stensson.