Det fortsätter att förstärkas på ledarsidan. Jonatan Berg var redan förra året involverad i Dalkurd som inhyrd fysinstruktör från UP Uppsala. Men nu blir han en permanent del av Dalkurds ledarstab.

— Det känns jäkligt kul att det blir heltid och att jag även får vara involverad i matcherna. Jag ser verkligen fram emot det, säger Jonatan Berg och fortsätter:

— Den största skillnaden mot förra året blir att jag får mer tid att göra det jag vill göra så bra som möjligt och så mycket som möjligt. Det blir mer delaktighet tillsammans med tränarna och ännu mer tid, även om jag fick mycket tid förra året. Men jag tror att möjligheterna ökar för att göra ett bra jobb med mer tid och vi kommer att bli bättre än förra året.

Jonatan Berg har en bakgrund som fotbollsspelare och inledde sin fotbollskarriär i moderklubben IFK Velen i Torsby. Han har representerat klubbar som IFK Göteborg, Gais och IK Sirius men har även en utlandssejour i italienska Taranto på meritlistan. Efter fotbollskarriären har han sadlat om till tränare och jobbat framför allt mycket med fys- och styrketräning, bland annat som fysinstruktör hos UP Uppsala. Med en ny säsong i antågande så är det en spänd Jonatan Berg som kommer att ta emot spelartruppen.

— Det ska bli spännande. Det är flera spelare som jag inte har så bra koll på, men som jag hört väldigt mycket positivt om. Så det ska bli kul att få träffa dem, få se dem, lära känna dem och försöka utveckla dem, förklarar Berg.