Den 19-åriga mittfältaren Hampus Finndell är klar för Dalkurd. Finndell ansluter på ett säsongslångt lån från Djurgårdens IF och berättar att han är väldigt nöjd över att komma till Dalkurd.

— Det är jättekul! Jag ser fram emot den här säsongen. Det känns som det är nåt spännande på gång här, så när intresset från Dalkurd kom så var det något som intresserade mig väldigt mycket och det känns skönt att allt är klart nu, berättar Finndell och fortsätter:

— Jag känner till att Besard Sabovic och Joseph Ceesay spelade här förra säsongen. Sen har jag kollat Superettan en del, när Dalkurd har spelat och de spelare en rolig fotboll. Så det är något som jag tror kommer att passa mig, säger Finndell.

Hampus Finndell är född och uppvuxen i Västerås och inledde sin fotbollskarriär i den lokala föreningen IK Franke. Vid tolv års ålder flyttade han till IF Brommapojkarna, där han var del i föreningens framgångsrika 00-lag. När Finndell var 16 år gammal blev han värvad av den nederländska klubben FC Groningen och spenderade drygt 1,5 säsong utomlands. Inför säsongen 2018 flyttade han hem till Sverige och Djurgårdens IF, som värvade den då 17-åriga spelaren.

Hampus Finndell räknas som ett av de mest intressanta unga namnen inom svensk fotboll och har redan hunnit debutera i Allsvenskan. Han är en central mittfältare som trivs bra med bollen vid fötterna och tycker om att styra spelet från sin centrala position.

— Jag gillar att kombinera mig fram och försöka göra poäng, förklarar Finndell som ser fram emot säsongen med spänning:

— Det kommer bli jättekul att få spela matcher, jag väntar bara på att det ska dra igång nu. Jag tror att vi kommer att ha en stor chans att slå oss upp i toppen och målet är att gå upp i Allsvenskan, säger Finndell.

Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri är mycket nöjd med lagets nya tillskott.

— Vi är glada över att ha gjort klart denna värvning. Hampus har varit med oss i träning en vecka och vi har velat få klart det här så snabbt som möjligt. I Hampus får vi en bollskicklig central mittfältare som har sina styrkor högre upp i banan. Vi tror och hoppas att Hampus kommer att utvecklas i vår miljö och vi tror också att han kommer att bidra med väldigt mycket till vårt spelsätt. Vi skulle vilja tacka Djurgårdens IF och Bosse Andersson som har varit väldigt samarbetsvilliga med att få klar övergången, säger Bahtiri.