Den 22-åriga anfallaren Eminn Ghozzi är klar för Dalkurd. Han kommer närmast från spel i Enskede IK i division 2. Under 2019 gjorde han sex mål och elva assist för klubben. Ghozzi har tränat med Dalkurd under en tid och var dessutom med och spelade en träningsmatch mot Vasalund i höstas, där han gjorde två mål. Ghozzi har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd och han berättar att han är väldigt glad över att ha anslutit till klubben.

— Det känns väldigt bra att vara här i Dalkurd. Mitt mål har alltid varit att nå spel på elitnivå här i Sverige och jag är stolt över att ha kunnat uppnå det, säger Gozzi och fortsätter:

— Jag känner till att Dalkurd har varit en familjär klubb och jag har hört mycket gott om klubben av mina kurdiska vänner, att det är en klubb där spelare blir väl omhändertagna, säger Ghozzi.

Eminn Ghozzi är en tekniskt skicklig spelare som tycker om att utmana. Han är en explosiv spelare som är duktig offensivt men även bra i det defensiva arbetet. Han beskriver sig själv som en irrationell spelare.

— Jag skulle se mig själv som en joker som kan avgöra matcher på egen hand, antingen med mål eller en framspelning, säger Ghozzi, som ser fram emot den kommande säsongen:

— Det gäller för oss att jobba hårt nu på försäsongen för att kunna förbereda oss väl inför säsongen och jag tror att det kan bli en bra säsong för oss. Det gäller också för oss att skapa en bra lagkemi och bli en tajtare grupp, då tror jag att vi kan uppnå stora saker under säsongen, förklarar Ghozzi.

Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri berättar att man är nöjda med vad man har sett av Ghozzi under tiden då han har varit i klubben.

— Vi har följt Eminn under hösten och han har varit med och tränat med oss men även spelat en träningsmatch under hösten, där vi blev väldigt nöjda med vad vi såg. I Eminn får vi en kreativ och sevärd spelare som kan göra sin motståndare, men som också är nyttig i det defensiva arbetet. Vi tror att han kan ta ytterligare kliv i sin utveckling här hos oss och vi är glada över att kunna hitta duktiga spelare i lägre serier i närområdet, säger Bahtiri.