Den 23-åriga mångsidiga spelaren Oscar Danielsson är klar för Dalkurd. Danielsson, som kan spela såväl på mittfältet som i försvaret, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd. Förra säsongen spelade han i division 1-klubben Carlstad United där han spelade 27 seriematcher.

— Det känns väldigt bra att komma till Dalkurd. Jag har sett fram emot det här sedan början av januari, när jag fick beskedet att de var intresserade av mig. Jag ser en möjlighet att kunna slå mig in i truppen, säger Danielsson och fortsätter:

— Man har följt Dalkurd under många år och haft flera vänner som har spelat här. Jag har alltid fått höra gott om klubben och fått en positiv bild.

Oscar Danielsson är uppvuxen i Västerås, där han har spelat fotboll sedan ung ålder. Han har tillhört lokala klubbar som Västerås IK och IK Franke innan han skrev på för Carlstad United inför säsongen 2018. Det har blivit två säsonger i Carlstad United och totalt över 50 matcher i Division 1 Norra under denna period.

Danielsson är en spelare som trivs bäst som ytter, både på mittfältet men framför allt i försvaret. Han kan även spela centralt på mittfältet och han beskriver sig själv som en mångsidig spelartyp.

— Jag skulle säga att jag är en väldigt varierande spelare och jag är en bolltrygg spelare som gillar att hålla i bollen, förklarar Danielsson som ser ljust på den kommande säsongen:

— Det ser väldigt spännande ut och mitt intryck av ledarstaben är väldigt bra. Det är många duktiga spelare som har kommit till klubben så om man får ihop allt så tror jag att det kan bli väldigt bra, säger Danielsson.

Sportchef Gazmend Bahtiri är nöjd med att ha fått in Oscar Danielsson till laget.

— Vi har haft koll på Oscar och han har fått vara med och träna med oss både under hösten och nu i januari. Vi har sett fina kvalitéer i honom och vi tror och hoppas att han kan vidareutvecklas hos oss. I Oscar får vi en spelare som kan spela på flera olika positioner, vilket gör honom väldigt användbar för oss, säger Bahtiri.