Den 19-åriga offensiva yttermittfältaren Patriot Sejdiu är klar för Dalkurd. Sejdiu ansluter på ett säsongslångt lån från Malmö FF och är nöjd över att komma till Dalkurd.

— Det känns riktigt bra att få komma hit där jag får möjlighet att få speltid, säger Sejdiu och fortsätter:

— Jag känner till att Dalkurd är en klubb som har gått upp hela vägen från division sex och tagit sig till Allsvenskan på kort tid så det är kul att vara här.

Patriot Sejdiu är född i Pristina i Kosovo men kom till Sverige med sin familj som fyraåring. Han inledde sin fotbollskarriär i Hörby FF och han kom till Malmö FF som 15-åring. Där har han tillhört klubbens ungdomssektion och under 2019 var han bidragande till att Malmö FF:s P19-lag vann tre titlar med bland annat nio mål på 16 matcher i P19 Allsvenskan. Han har även blivit uttagen till det svenska U20-landslaget och var uttagen till det senaste landslagslägret. I början av januari i år skrev Sejdiu på ett lärlingskontrakt med Malmö FF vilket betyder att han tränar regelbundet med A-laget.

Det är en teknisk och snabb ytterforward med sina styrkor offensivt som ansluter till Dalkurd och han berättar att han är taggad på den kommande säsongen.

— Jag ser fram emot säsongen och tror att det kommer att bli en bra säsong både för mig och för laget, säger Sejdiu.

Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri är mycket nöjd över nytillskottet.

— Vi är glada över att ha kommit överens med Malmö FF om denna utlåning. I Patriot får vi en hårt arbetande ytter som är väldigt skicklig en-mot-en och som skjuter bra med båda fötterna. Malmö FF tror stenhårt på honom och vi hoppas att vi kan utveckla honom i vår miljö. Vi vill tacka Malmö FF och sportchef Daniel Andersson som har varit mycket samarbetsvilliga, säger Gazmend Bahtiri.