Försäsongen har varit igång i fyra veckor och arbetet har trappats upp i takt med att nya spelare har anslutit till truppen. Det är ett nytt lag som börjat ta form och Dalkurd tränare Paul Olausson är nöjd med vad den inledande månaden har visat.

— Det känns bra. Vi har varit igång i fyra veckor och jobbat på rejält. Det är en motiverad grupp och vi har jobbat metodiskt från start så det känns spännande, säger Olausson.

Då den inplanerade träningsmatchen mot Akropolis IF ställdes in, spelar Dalkurd årets första match på lördag, som är en träningsmatch borta mot Västerås SK. Även förra året inleddes säsongen med en träningsmatch mot VSK. Det var Dalkurd-tränarens andra dag på jobbet och det var ett lag som till största del bestod av juniorer och provspelare. I år är situationen annorlunda och man är betydligt bättre förberedda än ifjol.

— Den största skillnaden mot ifjol är att jag är här (skratt). Det var jag inte ifjol vid den här tidpunkten utan jag kom in senare. Det säger sig självt att det gör det lättare att ha fått starta i januari än att starta i början på februari som ifjol. Vi har ett försprång jämfört med ifjol. Det är en ny trupp så det är klart att det är många nya spelare och man ska samla en massa intryck och bilda sig en uppfattning om vilka relationer som funkar. Men fördelen är som sagt att vi har fått börja vårt arbete i tid, så det känns bra, förklarar Olausson.

Det har varit en stor spelaromsättning under hösten och vintern och det är en hel del nya ansikten som har anslutit till Dalkurd. Medelåldern är lägre än förut men det är ett gäng spelare med hög ambition och en ungdomlig entusiasm som är beredda att underordna sig tränarstabens idéer. Olausson är nöjd med att få in spelare med rätt egenskaper för att kunna få ut det mesta av spelidén.

— Det är ett yngre gäng men vi har ju sökt efter spelare med de karaktärsdragen som vi har velat få in, utifrån hur vi ska spela. Jag är jätteoptimistisk över vad vi har fått in. Det är fantastiska killar som har en stark vilja att spela elitfotboll. De är jätteambitiösa och ger järnet varje träning, så det ska bli jätteroligt att se hur laget formas fram mot seriestarten, berättar Olausson och fortsätter.

— Det är ett gäng som verkligen kommer kämpa för varje poäng. Vi har inte satt någon specifik målsättning på vart vi ska hamna i serien, men vi ska göra allt vi kan för att vinna varje match. Det kommer att synas på spelarna att det är vad de vill. Givetvis så kommer vi spela fotboll på det sätt som Dalkurd vill spela sin fotboll, med ett frejdigt anfallsspel och mycket bollinnehav. Det krävs hårt arbete för att nå dit och det är vad vi håller på med under den här perioden. Förhoppningsvis kommer det leda till att vi blir ett sevärt fotbollslag som vinner fotbollsmatcher, avslutar Olausson.