Dalkurds andra träningsmatch under försäsongen, mot BP, slutade oavgjort, 2-2. Efter att ha hoppat in och reducerat mot Västerås SK, fick Eminn Ghozzi chansen från start mot BP och anfallaren gjorde mål efter bara två minuter, vilket alltså betyder mål för andra matchen i rad.

— Det känns otroligt bra att få fortsätta göra mål för Dalkurd och jag hoppas att det kommer att bli fler mål i framtiden, säger en glad Ghozzi.

Matchen mot BP hade knappt hunnit börja innan Christoffer Styffe slog en fantastisk djupledsboll, som Ghozzi högg på. BP-målvakten försökte komma ut och komma först till bollen, men Ghozzi hann före och lättade bollen över den utrusande målvakten. Anfallaren berättar att aktionen inte var någon slump, utan att det var något som han och assisterande tränare Anders Wasserman talat om under veckan.

— Målet var speciellt eftersom jag och Anders satt och gick igenom hur jag ska löpa för att kunna komma fri mot mål, två dagar innan matchen mot BP. Så det var kul att det gav resultat redan efter två minuter. Målet kom till efter att jag löpt mig fri och fått en otrolig passning av lagkapten Christoffer Styffe. När jag väl kom till bollen kunde jag lobba den över målvakten och in i mål, berättar Ghozzi.

Matchen slutade som bekant oavgjort, 2-2, efter att BP kvitterat i mitten på den andra halvleken. Innan halvtidspausen gjorde Dalkurd det stundtals bra spelmässigt, även om det var tydligt att det ännu är försäsong. I den andra halvleken blev spelet mer hackigt, mycket på grund av att bägge lagen gjorde en hel del byten och släppte in många yngre spelare så det blev aldrig något riktigt flyt i matchbilden. Överlag var det dock en godkänd insats, även om det finns en del att jobba vidare med, något som Ghozzi också betonar.

— Jag tycker att vi gjorde en ganska bra match spelmässigt. Vi gjorde två mål framåt och kanske borde ha kunnat få in något mål till men offensivt tycker jag att det funkade rätt bra. Tyvärr släppte vi in två mål och det är något som vi alla i laget får träna vidare på under kommande träningsveckor. Överlag tycker jag att vi värderar väldigt bra i matchen men det är lite tråkigt att vi låter BP komma in i matchen, förklarar Ghozzi.

Eminn Ghozzi blev helt klar för Dalkurd för bara ett par veckor sedan, efter att ha spenderat en längre tid i klubben på provspel. Han berättar att han har kommit in bra i laget och trivs bra att vara i Dalkurd.

— Jag har blivit väldigt väl omhändertagen av alla i klubben; lagkamrater, ledarstaben övriga i klubben men också supportrarna. Det känns bra att vara här, säger Ghozzi, som också ger sig på en analys av den inledande delen av försäsongen och fortsättningen på året:

— Laget består av många hungriga spelare och hittills i de här två matcherna tycker jag att vi har spelat en fin fotboll. Vi har inte vunnit någon av matcherna än, men jag tror att det kan komma redan nästa helg mot Linköping City. Det är viktigt att vi är ödmjuka på och utanför plan och fortsätter jobba hårt. Men jag tror att det bara kommer att gå framåt för oss under säsongen, avslutar Ghozzi.