Det märktes tydligt att det var två av seriens bästa försvarslag som drabbades samman på Skytteholms IP. Båda försvarslinjerna var omutbara och såg till att toppmötet AFC-Dalkurd slutade mållöst.

Den inledande känslan var att Dalkurd skulle ta hem matchen. Bra tryck på läktaren, press framåt från Dalkurd och en allmänt positiv känsla på arenan gjorde att många trodde att Dalkurd skulle kunna passera upp till den där efterlängtade kvalplatsen. Jagne hade chansen att uppfylla toppa inledningen med ett mål, men tyvärr hittade inte hans nick in bakom AFC:s Joshua Wicks. Istället visade AFC:s försvar att de under ledning av Özkan Melkemichel inte tänkte släppa till för dagen. Resten av halvleken ville Dalkurd mest framåt medans AFC satsade på kontringar. Inget av lagen lyckades dock bryta igenom och halvleken slutade mållöst.

-Det är ett bra lag vi möter och det visste vi på förhand, men vi går för dom tre poängen, kommenterade Poya Asbaghi i halvlekspaus.

I andra halvlek började AFC bäst och hade inledningsvis sin bästa period i matchen. Hade det inte varit för Jesper Nyholm i försvaret så hade nog AFC fått både en och två lägen att göra mål. Hela Dalkurds försvarslinje gjorde ett fantastiskt fint arbete och kunde avvärja AFC innan deras anfall blev några hot. När AFC:s press var som hårdast gjorde Asbaghi två byten som ändrade matchbilden. In kom bland annat Stenberg som gav ny energi framåt och var  ett ständigt hot på sin högerkant. Mot slutet av matchen pressade Dalkurd på för att få in ett segermål. Närmast var Akpoveta på nick och med lite mer flyt hade Dalkurd kunnat få med sig alla poängen.

-Jag tycker det är vi som går trepoängaren och vill mer idag. Vi var det bättre laget och förtjänade att vinna, summerar assisterande lagkapten Rawez Lawan matchen.

Resultatet innebär att tabellen är intakt. Dalkurd ligger fortfarande två poäng bakom AFC som har kvalplatsen. Under helgen har Sirius och Halmstad chansen att rycka i toppen då man möter Degerfors respektive Varberg. I nästa omgång möter Dalkurd Syrianska hemma i en het drabbning. Välkomna till Borlänge och Domnarvsvallen.