Dalkurd hade återigen ett gyllene läge att på allvar utmana om kvalplatsen till allsvenskan. Men återigen missade man att ta chansen efter att ha spelat oavgjort mot Assyriska FF.

Assyriska inledde matchen bäst och Dalkurd fick för ovanlighetens skull se motståndarlaget kontrollera matchen. Därför var det väldigt överraskande att Dalkurd ändå tog ledningen redan i den tolfte minuten efter ett vackert solomål av Kujtim Bala. Efter målet fortsatte Assyriska att pressa på utan att riktigt komma fram till målchanser. Dalkurds backlinje försvarade sig bra och kunde se till så att laget hade en 1-0 ledning i halvlekspaus.

I andra halvlek tog Dalkurd tillbaka matchen och kunde kontrollera tempot. Därför var det en riktig kalldusch att Assyriska lyckades kvittera ledningen på en fast situation. Assyriska visade återigen att man är farliga på fasta situationer. Ännu sämre kom det att bli när Oke Akpoveta strax efter mål visades ut. Det stoppade dock inte Dalkurd från att anfalla framåt och trots en man mindre på planen så var man det spelförande laget anfallsmässigt. Mot slutet av matchen att även Assyriska chansen att få in ett ledningsmål, men matchen slutade till slut med delad pott.

-Det är andra matchen i rad vi får en utvisning mot Assyriska och det är frustrerande att vi kastar bort välbehövliga poäng, säger Poya Asbaghi efter matchen.

Denna omgång förlorade återigen Halmstad vilket innebär att hoppet fortfarande lever, eftersom Halmstad ligger 4 poäng före. Dalkurd möter nästa omgång Gais och Halmstad möter Trelleborg på bortaplan.