Inför storpublik gästade AFC Borlänge och Dalkurd i omgångens hetaste match.

Den fotbollsfest som på förhand tippades kom istället att bli en tät match med mycket dueller och kamp. Dalkurd inledde som vanligt med mycket bollinnehav och en ambition att styra spelet. AFC försvarade dock sig väldigt bra och tajtade till såpass att Dalkurd inte kunde komma till lägen. Istället så blev man av med bollen vid avgörande passningar eller tvingades ta avslut i dåliga lägen. AFC å sin tur lyckades heller aldrig kontra till sig ett mål utan Dalkurds backlinje var på sin vakt de få gånger man blev uppbjudna till dans. Första halvlekens mest noterbara händelse var en solklar straff som domaren missade att blåsa efter att Mirkan Aydin blev nedmanglad.

Dom gör det svårt för oss i första halvlek och försvarar sig bra. Det är vi som ändå styr matchen även om vi inte riktigt kommer till avslut, kommenterade tränare Asbaghi första halvlek.

I andra halvlek startade AFC piggare och lyckades redan i 54:e minuten trycka in 0-1 efter ett effektivt anfall. Målet kom till efter en kontring där Dalkurd hade flyttat upp mycket folk. Efter målet kändes det som en tung uppförsbacke, men de drygt 4000 åskådarna lyckades lyfta fram laget och i den 60:e minuten lyckades Mirkan Aydin trycka in kvitteringen på straff. Efter målet fortsatte Dalkurd att trumma på framåt för ett segermål men istället resulterade anfallen oftast ut i hörnor som man inte lyckades förvalta på ett bra sätt. AFC var faktiskt det laget som skapade de hetaste lägena, men 1-1 skulle stå sig ut hela matchen och resultatet var sett till hela matchen rättvist.

-Vi vill alltid vinna våra matcher och jag är besviken natt vi inte lyckas idag. Vi tror på oss själva och nästa vecka åker vi till Värnamo med målet att ta hem alla tre poängen, summerar lagkapen Rawez Lawan matchen.

Resultatet innebär att Dalkurd behåller sin fjärdeplacering i en jämn toppstrid. Nästa omgång är sista omgången innan uppehållet och då möter Dalkurd Värnamo borta. Noterbart är att AFC och Halmstad möter varandra på Örjans vall.