I årets första träningsmatch ställdes Dalkurd mot nedflyttade Gefle IF på Gavlevallen.

Dalkurd mixade flera etablerade spelare med flera nyförvärv och provspelaren Stefan Zarkovic. Trots det så var Dalkurd ovanligt samspelta och skapade också de hetaste lägena. Redan i matchinledningen hade Rawez Lawan en boll i stolpen och Leonard Pllana hade flera meriterade målchanser. Det skulle ändå dröja till 38:e minuten och ett självmål innan Dalkurd spräckte nollan. 0-1 efter en halvlek som Dalkurd ägde.

I andra halvlek trummade Dalkurd på vidare och Gefle hade svårt att hota framåt. Dagens komprimerade backlinje tog hand om de få hoten som kom med stor säkerhet. Stefan Zarkovic på provspel från Karlstad BK visade stor trygghet med bollen och överraskade positivt. Ett annat utropstecken var Oscar Lundin som dominerade mittfälltet stora delar av matchen. I minut 64 ökade Dalkurd målskörden rättvist genom Leonard Pllana, målet var fantastiskt vackert och Pllana såg ovanligt pigg ut för att vara så här tidigt på säsongen. Efter Dalkurds mål gjorde Gefle ett trippelbyte vilket resulterade i att de fick tryck framåt på Dalkurd. 1-2 kom i minut 71 och det skulle bli lite liv i matchen. Dalkurd höll dock ut och kunde dessutom utöka ledningen till 1-3 på straff genom Heradi Rashidi i minut 88.

Jag tycker vi är långt längre fram såhär dags på året än vad vi varit tidigare år, idag fick vi många positiva svar, säger Poya Asbaghi efter matchen.

Säsongens första träningsmatch är alltså avklarad och Dalkurd såg onekligen vassa ut trots att man inte ställde upp med flera namnkunniga namn. Exempelvis var Mohammed Bangura och Robin Tranberg inte med, och Ammar Ahmed kom in sista kvarten.