Foto: Andreas L Eriksson/BildbyrΌn

Det var en härlig atmosfär som ramade in den allsvenska premiären på Friends Arena. Inledningsvis var det också AIK som tog tag i taktpinnen. Kanske var Dalkurd-spelarna litegrann tagna av stundens allvar? Men kvarten in på matchen arbetade sig Dalkurd in i matchen och tog också över bollinnehavet stundtals. Målchanserna lät dock vänta på sig.

Efter ungefär en halvtimmes spel gav sig Kebba Ceesay iväg på en offensiv räd, men stoppades av hemmaförsvaret just när han tagit sig in i AIK:s straffområde. Minuter senare tog istället AIK ledningen. Nicolás Stefanelli hittade fint fram till Robert Lundström, till höger i Dalkurds straffområde. AIK-spelaren sköt in bollen precis innanför den närmsta stolpen, vilket ställde Abdülaziz Demircan. I slutminuterna av den första halvleken var det nära en repris på 1-0-målet, men denna gång hindrades Lundström av Alex De John i straffområdet.

I början av den andra halvleken fick Rawez Lawan ett bra nickläge, på inlägg från Leonard Pllana, men nicken gick utanför. AIK fick till ett bra anfall på vänsterkanten som slutade med att Lundström fick skottläge, efter att ett inlägg nickats bort av Dalkurd-försvaret, men skottet gick över mål. En kvart in i den andra halvleken skapade Dalkurd sin bästa chans i matchen. Yukiya Sugita tog sig in i hemmalagets straffområde och sköt, men Oscar Linnér kunde komma ned bra och rädda skottet från att gå in, invid sin vänstra stolpe.

Dalkurd hade en bra period i mitten på den andra halvleken, där man hade tagit kommandot över matchen. Rewan Amin skruvade en frispark i bra läge, strax över ribban. Sedan blev Sugita helt rent i AIK:s straffområde när han serverades med ett inlägg, men japanen fick inte till nicken, som gick utanför. AIK stack emellan med en farlig målchans, när Nabil Bahoui fick gott om tid att sikta in sig, men skottet från straffområdesgränsen gick tätt utanför Demircans högra stolpe. Dalkurd lyckades inte forcera in ett kvitteringsmål och istället kunde AIK punktera matchen på tilläggstid. Fri med Demircan sköt Bahoui i stolpen, men returen gick ut till inbytte Anton Salétros som kunde raka in bollen i öppet mål.

Trots en spelmässigt väl genomför match, lyckades Dalkurd dessvärre inte få med sig några poäng från premiären. På söndag väntar hemmapremiär mot Östersunds FK på Gavlevallen. Se till att säkra din plats på matchen och köp dina biljetter på dalkurd.ebiljett.nu

AIK – DALKURD FF 2-0
Allsvenskan – Måndag 2 april kl 15.00

Målskyttar AIK: 32’ Lundström, 93’ Salétros
Målskyttar Dalkurd:
Varningar: 28′ Goitom, 33′ Lundström, 81′ Adu; 87′ Pllana, 93′ Strand

Laguppställning Dalkurd (3-4-3): Demircan; Löfkvist, Ceesay, De John; Strand, Amin, Lawan, Pllana; Berg, Sugita; Bnou Marzouk

Byten: 46′ UT: De John IN: Rashidi, 67′ UT: Berg IN: Bertilsson, 83′ UT: Lawan IN: Stadler

Publik: 30 334 personer
Domare: Andreas Ekberg
Spelplats: Friends Arena, Solna