Under söndagen gästade Trelleborg Domnarvsvallen och Borlänge. Dalkurd som på allvar fått igång maskineriet kunde ta en komfortabel seger med 1-0 mot skåningarna.

Matchen inleddes inte helt otippat med ett Dalkurd som hade mycket bollinnehav och ett Trelleborg som skickligt stängde igen de farligaste ytorna. I inledningen av matchen gjorde Heradi Rashidi ett par lovande aktioner och fick mycket yta på sin kant. Den kanten täppte Trelleborg dock igen efterhand vilket gjorde att matchens bolltempo blev väldigt lågt. De gånger Dalkurd hotade framåt hade man ingen skärpa framför målet eller fick inte till den avgörande passningen. Trots det så kontrollerade Dalkurd matchen rätt komfortabelt och halvlekens hetaste målchans fick Ahmed Awad, när han efter 20 minuter fick på ett fint skott, dock så var Trelleborgs målvakt idag på tårna och kunde avvärja hotet.

-Jag tycker vi skapar chanser nog för att kunna åtminstone få med oss ett mål in i halvleksvilan, kommenterade tränare Poya Asbaghi efter en mållös första halvlek.

I andra halvlek inledde faktiskt Trelleborg bäst men ganska snart tog Dalkurd återigen taktpinnen och höjde tempot avsevärt jämfört med första halvlek. Därför var det en stor lättnad för de ca 1000 åskådarna när Digeo Montiel i minut 56 kunde spräcka nollan efter en mästerlig soloaktion. Målet var Montiels andra för säsongen och hittills har han varit ett av seriens största utropstecken. Efter målet spelade Dalkurd mer avslappnat och hade faktiskt bud på minst ett mål till. Dessvärre så kombinerades oskärpa framför mål med oflyt vilket gjorde att Trelleborg kunde skapa lite nerv i matchen på slutet genom att lyfta in många höga bollar. Tränare Poya Asbaghi försökte ändå göra en slutforcering på slutet genom att sätta in Erik Törnros men matchen kom till slut att sluta 1-0 till Dalkurd som tog säsongens första hemmaseger.

-Vi tog en seger i en match som jag tycker vi kontrollerade ganska väl, sen kan man alltid önska mer i den bästa av världar. Men vi vinner hemma och det är viktigt för mentaliteten, det ska kännas att Domnarvsvallen är vår borg, avslutar Asbaghi.

Dalkurd behåller efter denna seger sin 6:e plats i en mycket svårtippad serie. Nästa omgång möter klubben klassiska Ljungskile borta. Matchen spelas 1/5 13:00 på Uddevalla arena.