Dalkurd besegrade Öster med 2-1 på svårspelade Myresjöhus Arena inför cirka 2900 åskådare. Segern var den andra för säsongen och även denna kom på bortaplan. 

Dalkurd började matchen i sedvanlig ordning med att äga mycket boll. Samtidigt mötte man ett Öster som backade hem och inte bjöd på några ytor. 25 minuter in i första halvlek rivs Henrik Löfkvist ner i Östers straffområde och domaren pekar på straffpunkten. Ricky Yarsuvat stegar fram och rullar säkert in 0-1 till Dalkurd från 11 meter. Öster hade en nick i stolpen efter en hörna men 0-1 fram till halvtid stod sig.

– Vi gör det bra, vi spelar vårt eget spel och rullar bra långa stunder, trots en bedrövlig matta. I stora drag ser det ut som vi vill att det ska göra, säger Frank Pettersson om första halvlek.

I andra halvlek kommer Öster ut som ett nytt lag och börjar pressa Dalkurd i långa stunder. Frank Pettersson gör ett par kvalificerade räddningar och håller Dalkurd kvar i matchen. Dalkurd har svårt att kontrollera spelet och Öster tryckte på för en kvittering. Men Dalkurd skulle öka på ledningen med kvarten kvar genom en läcker frisparksmål från Ammar Ahmed. Öster hade två skott i stolpen i andra halvlek men kunde iallafall reducera i den 90:e minuten på nick genom Mario Vasilj. Dalkurd höll undan och tog årets andra trepoängare.

– Vi är väldigt nöjda med tre poäng och med tanke på att dom inte har förlorat på hemmaplan på så länge så känns det ännu bättre. Vi visste att det skulle bli mycket kamp men jag tycker även att vi bjuder upp till ett fint possessions spel, speciellt i första halvlek. Något som värmer i hjärtat var alla supportrar som var där för att stötta oss, säger Alexander Ekblad.

Matchfakta:

Dalkurds startelva:Pettersson-Löfkvist, Ceesay, Ekblad-Rashidi, Ahmed, Amin, Lawan, Bala(87)-Sugita(75), Yarsuvat(63).

Avbytare:Kizil, Azizi, DeJohn(87), Randelovic, Awad, Bangura(63) och Pllana(75).

Avslut mot mål(på mål) 16(6)- 8(4)

Publik: 2907

Tack för stödet på läktarna! Biji Dalkurd!