Dalkurd är tillbaka på vinnarspåret igen efter 3-0 hemma mot Trelleborg. I tabellen tar Dalkurd tillbaka andraplatsen från Helsingborg och knappar in på serieledarna Brommapojkarna. 

Trelleborg inledde starkast och hade mycket boll utan att skapa några heta målchanser. I den 10:e minuten fick Rawez Lawan ett kanonläge att göra 1-0, läckert framspelad av Ahmad Awad, men Lawans avslut gick över. I den 28:e minuten fick Dalkurd en straff som Ricky Yarsuvat kunde sätta i mål och göra sitt fjärde mål för säsongen. I slutet av halvleken har Ahmad Awad ett jätteläge att utöka ledningen men skottet gick i stolpen.

Dalkurd inledde andra halvlek starkt. Ahmad Awad försökte knorra in bollen i bortre efter en fin passning från Heradi Rashidi, avslutet metern utanför. Ett par minuter senare får Ammar Ahmed på ett jätteskott som gick i ribban. Under en längre period i andra halvlek böljar spelet fram och tillbaka där bl.a. Awad och inbytte Pllana hade chanser att utöka ledningen. Trelleborg var inte helt ofarliga och hade bra chanser genom Islamovic och Pode. I den 77:e minuten kommer då 2-o till Dalkurd efter ett fint mönsteranfall. Rawez Lawan nickar i bollen i mål, fint framspelat av Rewan Amin, som ett par sekunder tidigare hade startat anfallet på mittplan. På stopptid utökar Dalkurd sin ledning till 3-0 på straff genom Leonard Pllana efter att Rewan Amin rivits ner i Trelleborgs straffområde.

Presskonferens med Brännström och Winqvist efter matchen: 

 

Matchfakta

Dalkurds elva: Pettersson-Tranberg, Ceesay, DeJohn-Rashidi, Ahmed(83), Amin, Lawan, Ekblad – Yarsuvat(64), Awad(71).

Avbytare: Kizil, Azizi, Toure, Randelovic(83), Sugita(71), Bala och Pllana(64).

Publik: 1125

Tack för stödet idag. Biji Dalkurd!