Foto: Jonathan NŠäckstrand/Bildbyrån

I återstarten av Allsvenskan tog Dalkurd emot Brommapojkarna hemma på Gavlevallen. Matchen var bara ett par minuter gammal när Dalkurd fick en frispark ute till vänster, på Brommapojkarnas planhalva. Ammar Ahmed lyfte in bollen, som nickades undan av försvaret men ut till Yukiya Sugita som skickade in bollen i straffområdet igen. Bollen hamnade så småningom hos Henrik Löfkvist ute till vänster och han slog in bollen mot den bortre stolpen, där Mohamed Buya Turay kunde raka in bollen i öppet mål till 1-0. En drömstart!

Bortalaget var inte helt ofarliga utan ställde om kvickt när de fick chansen. Dock skapade man inga målchanser av värde inledningsvis. Istället var det Dalkurd som ökade på ledningen. En lång boll framåt från Kebba Ceesay nickades undan av bortaförsvaret, men Ahmed fick tag på bollen och spelade in bollen centralt till Ferhad Ayaz. Den snabbe forwarden drev bollen framåt innan han sköt in den i mål med en klassisk tåfjutt. BP flyttade fram positionerna efter målet och skapade också sin första farlighet i matchen efter en hörna, där Ceesay räddade på mållinjen. Men i den 35 minuten ökade Dalkurd på sin ledning. Buya Turay löpte på en boll på vänsterkanten och räddade den innan den gick ut till inspark. Anfallaren tog sig förbi den första försvararen innan han vek in centralt och skruvade in bollen i det bortre hörnet. Otagbart för Nikola Petric i BP-målet. En fantastisk soloprestation av Buya Turay. 3-0 var även resultatet när halvtidsvisslan ljöd.

BP kom ut till den andra halvleken något piggare och höll sånär på att reducera direkt efter halvtidspausen. Men Löfkvist blockerade ett skottförsök från Eric Omondi. Strax därefter höll sig Robin Tranberg framme på en hörna men hans nick räddades av BP-målvakten. Dalkurd var farliga på fasta situationer och en stund senare höll en frispark från Ahmed på att styras in i mål via muren, men Petric gjorde en bra räddning. I den 60 minuten var Dalkurd nära ett 4-0-mål när Sugita sköt ett skott från utkanten av straffområdet, som tog i ribban och gick ut.

Mot slutet av matchen föll Dalkurd tillbaka något i positionerna, vilket ledde till mycket bollinnehav för Brommapojkarna. Men gästerna hade svårt att skapa målchanser och förutom skott utifrån, kom man inte till några vassa lägen. Faktum är att Brommapojkarna endast hade ett skott på mål under hela matchen. Ett gott betyg till Dalkurds försvarsarbete. I den 80 minuten sköt Rewan Amin ett långskott som Petric tvingades boxa undan. I slutminuterna blev inbytte Younes Bnou Marzouk nästintill frispelad när han stormade mot mål, men BP:s David Ochieng hann tillbaka för att avvärja situationen. Det blev inga fler mål i matchen. Dalkurd tog säsongens andra seger och har nu ordentligt häng på lagen framför i tabellen. Härnäst väntar Trelleborgs FF på hemmaplan på lördag den 14 juli, ytterligare en viktig match i kampen om nytt allsvenskt kontrakt.

DALKURD FF – IF BROMMAPOJKARNA 3-0
Allsvenskan – Lördag 7 juli, kl 19.30

Målskyttar Dalkurd: 4′ Buya Turay, 28′ Ayaz, 35′ Buya Turay
Målskyttar Brommapojkarna:
Varningar: 24′ Sugita, 65′ Ceesay; 52′ Öhman, 68′ Sandberg-Magnusson

Laguppställning Dalkurd (3-5-2): Mohlin; Ceesay, Tranberg, Löfkvist; Strand, Ahmed, Amin, Sugita, Moënza; Ayaz, Buya Turay

Byten: 74′ UT: Sugita IN: Lawan, 82′ UT: Ayaz IN: Bnou Marzouk, 87′ UT: Buya Turay IN: Berg

Publik: 211 personer
Domare: Patrik Eriksson
Spelplats: Gavlevallen, Gävle