Dalkurd hade chansen att ta ett stort steg mot allsvenskt avancemang hemma mot Öster och matchen började bra. Redan efter nio minuters spel tog hemmalaget ledningen i matchen. En hörna nickades undan av Öster-försvaret, men snappades upp av Ahmed Awad, utanför straffområdet. Han passade ut till högerkanten till Heradi Rashidi, som drog till på ett och bollen hittade in i mål, innanför den bortre stolpen. Efter målet började Öster ta sig in i matchen och det blev småfarligt i Dalkurds straffområde efter en hörna efter 20 minuters spel. Det blev en tilltrasslad situation som till slut ledde till att Frank Pettersson kunde plocka in bollen i famnen. Någon minut senare var Öster-spelare på väg att rinna igenom Dalkurds försvar, men Pettersson kom ut snabbt och kunde avvärja situationen. Öster började skapa ett tryck mot Dalkurds mål och David Johannesson fick ett bra skottläge i straffområdet, någon minut senare. Men Pettersson var med på noterna och kunde göra en kvalificerad räddning. Med tio minuter kvar av halvleken nådde Henrik Löfkvist högst på en hörna och nickade mot mål, men Robin Malmkvist kunde rädda. När domare Antti Kanerva blåste av för halvtid var det Dalkurd-ledning med 1-0.

Den andra halvleken var bara ett par minuter gammal när Öster kvitterade. En frispark styrdes mot mål, där Johannesson kunde trycka in bollen i mål från nära håll. Löfkvist gjorde en ypperlig brytning som sista försvarare, när Johannesson var på väg att rinna igenom i den 57 matchminuten. Dalkurd tryckte på framåt för att försöka få in ett ledningsmål och Ammar Ahmed sköt en frispark, strax över, ur ett bra läge. Någon minut senare styrdes ett skott från Rawez Lawan till hörna via Öster-ben. Den efterföljande hörnan nickade Kebba Ceesay över. I den 71 minuten samspelade Löfkvist och inbytte Andrew Stadler, där den senare sköt precis över från bra skottläge. Med fem minuter kvar av ordinarie tid tog Öster ledningen i matchen. Johannesson högg på en djupledsboll, med Ceesay hack i häl. Pettersson kom ut och försökte nå först på bollen, men lyckades inte och Johannesson kunde runda målvakten och skjuta in bollen i det öppna målet. Dalkurd forcerade i slutminuterna för att försöka få in en kvittering och kom närmast genom Lawan, som nickade precis över, från nära håll. Dalkurd lyckades dock inte kvittera och den tre år långa obesegrade sviten på hemmaplan fick sig ett snöpligt slut.

MATCHINFO

DALKURD FF – ÖSTERS IF 1-2

Målskyttar Dalkurd: 9′ Rashidi
Målskyttar Öster: 47′ Johannesson, 85′ Johannesson

Laguppställning Dalkurd FF (3-5-2): Pettersson; Löfkvist, Ceesay, Tranberg; Rashidi, Ahmed (87′ Bangura), Amin, Lawan, Bala (78′ Moënza); Awad (61′ Stadler), Yarsuvat

Avbytare: Kljajic, Stadler, Kerkich Amar, Randelovic, Azizi, Bangura, Moënza

Laguppställning Östers IF (3-4-3): Malmkvist; Lindblad, Vasilj, Karlsson; Björkén, Johannesson, Shaze, Strand; Pavic (76′ Crona), Drott, Fuhre (69′ Östlind)

Avbytare: Sobo, Crona, Bajrovic, Östlind, Kapcevic, Hjalmarsson

Domare: Antti Kanerva
Spelplats: Domnarvsvallen, Borlänge
Publik: 1310 personer