Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

På ett varmt Gavlevallen tog Dalkurd emot Trelleborg och det var gästerna som tog kommandot från start. Skåningarna hade mycket boll och det var knappt så att Dalkurd fick känna på bollen under de första minuterna. Men man arbetade sig in i matchen så småningom och Yukiya Sugita fick ett jätteläge att göra 1-0 efter en hörnretur, men Marko Johansson i Trelleborg-målet gjorde en kanonräddning. Dalkurd fortsatte sitt tryck mot gästernas mål och Johansson hade problem att rädda ett skott från Ammar Ahmed, men Mohamed Buya Turay fick inte kontroll på bollen på returen. I den 18 minuten fick Dalkurd sin första straff för säsongen efter att Buya Turay blivit neddragen av Lasse Nielsen. Rewan Amin klev fram, men Johansson sträckte ut och gjorde en jätteräddning på straffen.

Men Dalkurd skulle ta ledningen så småningom. Efter en halvtimmes spel fick Malkolm Moënza drömträff från vänsterkanten på ett inläggsförsök. Bollen gick in i mål via ribban. Ett fantastiskt mål! Trelleborg skapade inte mycket i den första halvleken, men fick en halvchans några minuter efter Dalkurds ledningsmål. Deniz Hümmet sköt från snäv vinkel, men Sixten Mohlin hade inga problem att rädda skottet. Strax innan halvtidspausen kunde och borde Dalkurd ha gjort 2-0. Ferhad Ayaz och Henrik Löfkvist tog sig fram på en kontring och fick ett två-mot-ett-läge. Ayaz försökte sig på ett avslut istället för att passa ut till en fristående Löfkvist och bollen täcktes ut till hörna.

Den andra halvleken började avvaktande och utan några direkta målchanser. Men efter ungefär en kvarts spel fick Hümmet bra skottläge, efter att Dalkurd-försvaret slarvat. Mohlin kom dock ut bra och kunde rädda skottet. Men Hümmet skulle överlista Mohlin tio minuter senare. Mohlin räddade ett skott, som gick via Trelleborg-spelare och upp i ribban, men Hümmet kunde nicka in returen i mål till 1-1. Gästerna var nöjda efter målet, sjönk tillbaka och lät Dalkurd föra spelet återigen. I den 83 minuten fick Dalkurd frispark ute på vänsterkanten, på Trelleborgs planhalva. Ahmeds frispark nådde Ahmed Awad vid den bortre delen av straffområdet och han slog in bollen framför mål, där Löfkvist höll sig framme och stötte in bollen i mål.

I slutminuterna hade Dalkurd flera lägen att punktera matchen. Bland annat sprang Younes Bnou Marzouk sig fri, men Alexander Blomqvist hann ifatt och kunde bryta. På tilläggstid bröt sig Awad loss och fick ett skottläge ur ”Awad-läge” men han passade till Ahmed istället, som inte fick kontroll på bollen. Istället för 3-1, lyckades Trelleborg kvittera i anfallet efter. Ett långt inlägg från högerkanten, nickades in centralt av Hümmet och där mötte Nielsen bollen med en språngnick som skickades i mål. 2-2 blev också slutresultatet i matchen. För Dalkurd väntar nu bortamatch mot Hammarby IF måndag den 23 juli klockan 19.00.

DALKURD FF – TRELLEBORGS FF 2-2
Allsvenskan – Lördag 14 juli, kl 18.00

Målskyttar Dalkurd: 32′ Moënza, 83′ Löfkvist
Målskyttar Trelleborg: 69′ Hümmet, 91′ Nielsen
Varningar: 45′ Nielsen

Laguppställning Dalkurd (3-5-2): Mohlin; Ceesay, Tranberg, Löfkvist; Strand, Ahmed, Amin, Sugita, Moënza; Ayaz, Buya Turay

Byten: 67′ UT: Ayaz IN: Awad, 72′ UT: Sugita IN: Lawan, 81′ UT: Buya Turay IN: Bnou Marzouk

Publik: 588 personer
Domare: Magnus Lindgren
Spelplats: Gavlevallen, Gävle