Under gårdagen hade Dalkurd besök av gästande IFK Värnamo. I sin införrapport på sin officiella hemsida skriver Värnamo att de skulle spela match mot Dalkurd AB, det vill säga ett företag. Jag antar att IFK Värnamo inte känner till att en fotbollsklubb kan ha sin verksamhet i ett aktiebolag. Några andra exempel på fotbollsklubbar som drivs på detta sätt är Hammarby, Djurgården och AIK. Skribenten försökte vara skämtsam och texten liknade mestadels en kopia av det GAIS skriver i sina införrapporter innan match mot Dalkurd. Rapporten hade rätt om två saker och det var att det kommer bli tre eller fyra mål, samt att Dalkurd är ett spelskickligt lag som gillar att rulla boll. I rapporten skrevs det också att sådana lag brukar oftast passa IFK, vilket det inte blev i det här fallet.

Dalkurds inledde lite försiktigt och fick inte grepp om spelet. Värnamo tog chansen och gjorde matchens första mål. Men fler chanser skulle Värnamo inte få av Dalkurd eller skapa själva under resterande av matchen. Dalkurd kunde småningom få bättre kontroll på matchen och Rawez Lawan får ett jätteläge efter 20 minuter, men Lawan får inte till avslutet och bollen seglade över ribban. Minuten senare vänder Ahmad Awad upp och får på ett fantastiskt skott som träffar ribban. Dalkurd jobbade hårt för ett kvitteringsmål men skapade inte några fler heta målchanser under första halvlek trots stor dominans i slutet av halvleken. C Mores kommentator beskrev första halvlek väl ”det är inte många sekunder Värnamo får hålla i bollen”.

Andra halvlek började precis där första halvlek slutade, det vill säga total dominans av Dalkurd. Efter bara fem minuter bjöd Ammar Ahmed på fotbollsgodis. Ahmed petar bollen förbi sin markering och placerar in bollen bakom en chanslös Tobias Andersson i Värnamos mål. I den 63:e minuten kom då det efterlängtade ledningsmålet för Dalkurd. Efter lite flipperspel på Dalkurds vänsterkant hamnar bollen hos Rawez Lawan som han behärskat rullar in i mål. Tre minuter senare kom matchens lirare Kujtim Bala fram längs vänsterkanten och skickade in ett inlägg, som Värnamos mittback Tyler Lissette nickar i eget mål. Efter 3-1 utbytte lagen några halvchanser men inget som var nära att resultera i ytterligare mål. 3-1 vinst och Dalkurd har inte förlorat en fotbollsmatch på 997 dagar på Domnarvsvallen!

Presskonferens med tränarna efter matchen:

Matchfakta: 

Dalkurds startelva: Pettersson-Ekblad, Ceesay, Tranberg-Rashidi, Ahmed(85), Amin, Lawan, Bala-Awad(76), Pllana(88).

Avbytare: Kizil, Azizi(88), Toure, Randelovic(85), Sugita(76).

Avslut mot mål(på mål) 16(7)- 9(4)

Publik: 1015