Första matchen i omgång 23 spelades mellan Dalkurd och Ängelholm. På förhand var Dalkurd favorittippade men Ängelholm visade sig var svårspelade och lyckades få med sig en poäng hem från Borlänge.

I inledningen av första halvlek hade Dalkurd mycket bollinnehav men Ängelholms tajta försvar gjorde det svårt för Dalkurd att få klara målchanser. Ganska snart tvingades man ut på kanterna och framförallt Simon Stenberg pumpade in ett flertal inlägg som inte mynnade ut i något speciellt. Första halvlek innehöll knappt några klara målchanser och båda lagen gick ut i halvlek mållösa.

-Vi är alldeles för ineffektiva, summerar Poya Asbaghi första halvlek.

I andra halvlek fortsatte Dalkurd på den inslagna vägen med attacker från Simon Stenbergs högerkant. Dock så fick man direkt jobba i uppförsbacke efter att Ängelholm satte matchens första mål på sin första målchans. Efter målet höjde Dalkurd tempot och tog över matchen rejält. Mirkan Aydin lyckades kvittera i minut 66 på just ett inlägg från Simon Stenberg. Det såg väldigt positivt ut och de flesta trodde att Dalkurd skulle kunna göra ett segermål. Istället mynnade chanserna oftast ut i hörnor och matchen slutade 1-1.

-Vi skapar tillräckligt mycket för att kunna göra fler mål men tyvärr så är vi för ineffektiva idag, säger en besviken Asbaghi efter matchen.

Denna omgång spelade även AFC oavgjort och Dalkurd är fortsatt 3 poäng ifrån den allsvenska kvalplatsen. I nästa omgång väntar en svår bortamatch för Dalkurd mot Varberg.