Ett taggat Dalkurd gick tidigt ut och visade att man ville ta sin första trepoängare på Domnarvsvallen. Och visst blev det så efter säkra 3-0 hemma mot Gefle IF inför drygt 1200 åskådare. 

Dalkurd satte full fart från början och var nära att få utdelning redan efter 37 sekunder, då Alexander Ekblad fick ett jätteläge men avslutet gick strax utanför. Ahmad Awad gjorde sin första start för säsongen och såg spelsugen ut. I den 11:e minuten får Awad ett bra läge men avslutet går rakt på Gefles målvakt August Strömberg. Tre minuter senare snappar Rewan Amin upp bollen och skickar en passning till Awad som elegant plockar ner bollen, viker in och på Awad-maner skruvar bollen i bortre gaveln, helt otagbart för Strömberg. 1-0 var rättvist och Dalkurd fortsatte att trumma på. I den 29:e matchminuten drar Henrik Löfkvist upp ett anfall, där han hittar Rawez Lawan som vänder upp och drar till med vänstern från 25 meter och 2-0 var ett faktum. Dalkurd har full kontroll på händelserna i första halvlek men Deniz Hümmet hade ett jätteläge att skjuta in Gefle i matchen, men avslutet gick strax över ribban.

I andra halvlek sjunker tempot en aning och Gefle försöker flytta upp spelet utan att egentligen skapa farliga målchanser. Jonas Lantto har två bra skottlägen som Frank Pettersson inte har några som helst problem med. I den 58:e minuten kom spiken i kistan när Rawez Lawan kommer runt på vänsterkanten och slår in bollen till Heradi Rashidi som enkelt kan peta in 3-0. I slutet av matchen har Gefle ett visst tryck mot Dalkurdmålet men inga jättechanser som vållade Frank Pettersson några problem. Dalkurd vinner rättvist och gick i och med segern tillfälligt upp i serieledning.

Poya Asbaghi efter segern: ”Vi är så klart nöjda. Vi har haft ett par veckor med träningar och matcher där vi visat tendenser på ett bättre anfallsspel, och det tycker jag att vi visar upp idag. Vi har bra tryck på Gefle i första halvlek och anfaller på olika sätt, och kröner vi med två fina mål. I paus pratar vi om att gå ut och döda matchen, även om Gefle får ett visst tryck hade vi kunnat utnyttja omställningarna på ett bättre sätt men i överlag gör vi en bra match och kan därför inte klaga på allt för mycket”.

 

Matchfakta:

Dalkurds startelva:Pettersson-Löfkvist, Ceesay, Tranberg-Rashidi, Ahmed, Amin, Lawan, Ekblad-Awad(71), Bangura(16).

Avbytare:Kizil, Azizi, DeJohn, Bala, Stadler(16)(84), Sugita(71) och Pllana(84).

Avslut mot mål(på mål) 12(6)- 8(2)

Publik: 1119