På ett kyligt Skytteholm tog AIK emot Dalkurd i svenska cupens sista gruppspelsomgång. Matchen slutade 0-0 vilket innebär att AIK vinner gruppen och går vidare till kvartsfinal.

Matchen inleddes jämnt men ju längre första halvlek led desto större blev AIK:s press på Dalkurd. Oftast kom AIK runt på sin högerkant och lyckades få in flera fina inspel som borde resulterat i åtminstone ett eller två AIK mål. Frank Pettersson i Dalkurdmålet var dock på strålande humör och såg till att bomma igen med flera fina kalasräddningar. Närmast för Dalkurd i första halvlek var Ricky Yarsuvat som fick halvlekens bästa Dalkurdläge efter en mästerlig passning av Revan Amin.

-Andra halvan av första halvlek är jobbig för oss annars står vi upp bra, kommenterar Andreas Brännström första halvlek.

I andra halvlek var rollerna ombytta. Dalkurd styrde och ställde spelet, långa stunder rullade man ut AIK men man kom aldrig till klara målchanser. AIK:s försvar såg onekligen stabilt ut och många lag kommer få svårt att få hål det i år. Mot slutet gjorde Dalkurd en offensiv forcering när man bytte in Bangura och Plana för att gå över på ett tremannaanfall. Med lite mer flyt hade vi kunnat få ett slumpmål men dessvärre uteblev den.

Resultatet innebär att AIK vinner grupp 1 i svenska cupen och går vidare till kvartsfinal. Dalkurd FF gratulerar AIK till avancemanget och önskar klubben fortsatt lycka till i turneringen.