Under måndagen fullbordade Sirius-Dalkurd omgång tre i 2016 års upplaga av superettan. Lagen gjorde ingen besviken och bjöd på en underhållande match där Dalkurd till sist skulle gå hem segrande.

Matchen började annars med att Dalkurd förde spelet mot ett Sirius som förväntas ligga i toppen av serien i år. Mirkan Aydin var närmast att spräcka nollan när han via en nick prickade stolpen. Dessförinnan hade Sirius prövat Frank Pettersson i målet med ett antal farligheter. Kingsley Sarfo i Sirius skulle för dagen visa sig vara ett ständigt hot mot ett Dalkurd som flertalet gånger sattes på prov. Efter en jämn första halvlek gick spelarna ut i halvleksvila.

I andra halvle öppnade spelet upp sig  och vi fick se ett Dalkurd som chansade mer framåt. Dalkurd växlade upp ett snäpp och var flera gånger framme och hotade, inte minst Heradi Rashidi var alltid en fara med sin fart. Mitt i Dalkurdpressen spräcktes till slut nollan genom Siriusanfallaren Dragan Kapcevic. Målet blev till efter en tilltrasslad situation där Kapcevic nådde högst och kunde nicka in bollen bakom en chanslös Pettersson. Där och då trodde många att det var kört men efter målet stegrade Dalkurd upp tempot ännu mer och fick till slut valuta för sitt gedigna arbete framåt. Henrik Löfkvist var sist på bollen efter en hörnspark Sirius ville rensa bort. 1-1 var ett faktum och tränare Asbaghi hade dessförinnan bytt in Leonard Pllana. Just Pllana kom till slut att bli matchhjälte när han i den 80:e prickade in 1-2 målet och fullbordade vändningen.

-Jag trodde först jag var offside men när jag såg att domaren vinkade för mål så blev jag överlycklig, kommenterar matchhjälten målet.

Segern innebär att Dalkurd tagit sin första seger någonsin i superettan.

Efter denna omgång huserar Dalkurd på en 6:e plats i serien. Nästa match möter Dalkurd Trelleborg hemma Domnarvsvallen. Avspark söndag 24/4 kl 14:00, varmt välkomna!

foto: Adam Johansson @adammedmera