Inför den elfte omgången låg Åtvidaberg och Dalkurd på exakt lika många poäng. Därför var det viktiga poäng som stod på spel, och mycket välförtjänt tog Dalkurd chansen och lyckades vinna med hela 5-0.

Matchen började direkt med stor Dalkurdpress och Åtvidaberg fick knappt chansen att hålla i bollen. Dalkurd lyckades dessutom vaska fram flera målchanser och redan i 15:e minuten kunde Ahmed Awad pricka in ett riktigt klassmål från sin favoritposition. Målet skulle visa sig vara tändbränsle för Dalkurd som fortsatte att dominera matchen och fyra minuter senare fälldes Mirkan Aydin som fick med sig en straff som han förvaltade på bästa möjliga sätt. Innan halvleken var över så fick de 790 tappra personer som tagit sig till ett soligt Domnarvsvallen också se Mirkan Aydin stöta in 3-0 efter en vacken framspelning av Randelovic. Randelovic var för övrigt en riktig dominant i mitten och var också mannen som passat fram till Awads första mål.

-Vi gör mål tidigt i matchen vilket är jättebra och dessutom är jag glad för att båda våra forwards får näta, kommenterade tränare Asbaghi första halvlek.

I andra halvlek gick tempot ner en aning och Dalkurd fortsatte att trumma på framåt. Åtvidaberg lyckades aldrig etablera ett spel mot ett för dagen briljant Dalkurd. Tidigt i andra halvlek lyckades dessutom Dalkurd sätta 4-0 vilket skulle bli spiken i kistan. Målet gjordes återigen av Ahmed Awad efter en mästerlig framspelning av Rawez Lawan från mittplan. Resten av matchen skulle bli ett maraton mot slutsignalen, men innan matchen blåstes av skulle Mirkan Aydin få fullborda sitt hattrick efter att han krutat in 5-0 målet på volley.

-Den här gruppen fortsätter att utvecklas och det är riktigt kul att se att vi lär oss av våra misstag. Vi har tappat ledningar sent mot både Degerfors och Gais, nu visar vi att vi även kan hålla en ledning, summerade vice lagkapten Rawez Lawan matchen.

Segern innebär att Dalkurd tar ett kliv upp på en fjärde plats och skuggar topptrion AFC, Halmstad och Sirius. Nästa match möter Dalkurd seriejumbon Syrianska på Södertälje arena.