Dalkurd tog under söndagen emot Akropolis IF på Domnarvsvallen och kunde genom ett mål av Ahmad Awad vinna med 1-0 och hålla förlustnollan under försäsongen intakt. 

Dalkurd ställde upp med en stark elva, därbland nyförvärvet Dusan Djuric som gjorde sina första minuter i Dalkurdtröjan. Dalkurd med ett stort bollinnehav mot ett Akropolis som var disciplinerade i sitt försvarsspel. Dalkurd hade svårt att komma till rena målchanser och det farligaste man skapade var ett ribbskott från Ahmad Awad på en frispark. Halvleken bjöd inte på många målchanser och går inte till historien som den mest välspelade.

I andra halvlek ökade Dalkurd bolltempot och under halvlekens första 20 minuter såg spelet riktigt lovande ut. Akropolis stack upp emellanåt i farliga omställningar där Frank Pettersson vid ett tillfälle fick göra en svettig enhandsräddning. Målet i matchen tillkom efter att Diego Montiel slagit en fin boll över Akropolis backlinje som Omar Jagne spelar in till Ahmad Awad som stöter in 1-0. Linjedomaren vinkar för offside men huvuddomaren var inte övertygad. Efter en konferens mellan domarna tilldömdes Dalkurd målet och det hela slutade med att en Akropolisledare blev uppvisad på läktaren. Resten av matchen kunde kontrolleras och Dalkurd kunde inkassera försäsongens fjärde seger. Seriekonkurrenten IK Frej väntar nästa helg.
IMG_1770 IMG_1797 IMG_1811 IMG_1818 IMG_1830 IMG_1831 IMG_1836 IMG_1860

Matchfakta: 
Dalkurd FF – Akropolis IF 
1-0(0-0)
Mål: Ahmad Awad

Dalkurds startelva:
F.Pettersson-P.Aziz(H.Löfkvist)i,J.Nyholm,A.Ekblad-O.Jagne,P.Randjelovic,D.Djuric (D.Montiel),R.Lawan, H.Rashidi(S.Stenberg)-E.Törnros(L.Pllana),A.Awad(L.Anabila).

Avbytare: M.Ahlnander, B.Hjertstrand, H.Löfkvist, S.Stenberg, L.Anabila, D.Montiel och L.Pllana.