Dalkurd och Varberg spelade 0-0 på Domnarvsvallen inför drygt 800 åskådare. Det innebär att Dalkurd fortfarande är mållösa på vallen och har efter 3 omgångar endast mäktat med att göra ett mål. 

Dalkurd startade matchen trögt och fick inte igång sitt spel alls. Varberg låg rätt i positionsspelet och spelade på kontringar. Varberg skapade många hörnor och var nära att få utdelning redan efter 6 minuter, men Frank Pettersson gjorde en fin räddning på det försöket. Dalkurd har mycket boll och försöker luckra upp Varbergs kompakta försvar, men har svårt att skapa klara målchanser. Varberg fortsätter att ställa om på ett skickligt sätt och tar sånär ledningen genom Karl Söderström som dock prickar stolpen. I den 40:e minuten får Varberg straff efter att Altemark-Vanneryr dragits ner i straffområdet. Straffspecialisten Frank Pettersson(räddat 3 straffar tidigare under försäsongen) räddar Elias Anderssons straff och Dalkurd kan andas ut.

I den andra halvleken flyttar Dalkurd upp spelet en aning och och skapar direkt ett jätteläge. Efter fin upprullning på mittplan når bollen Yukiya Sugita som får på ett bra skott som tar i ribban. Varberg sjunker längre ner i planen och Dalkurd flyttar upp ett par meter. I den 75:e minuten har Ricky Yarsuvat ett bra läge att ge Dalkurd ledningen men skottet går i stolpen och Ahmad Awad står beredd på returen men avslutet går rakt på målvakten. Varberg har ett vasst kontringsläge vid slutet av matchen men bollen ville inte in för något av lagen och 0-0 var ett faktum.

Presskonferens med Andreas Brännström och Jörgen Wålemark efter matchen:

Matchfakta 

Dalkurds elva:Pettersson-Löfkvist, Ceesay(75), Tranberg(75)-Rashidi, Ahmed, Amin, Lawan, Ekblad-Sugita(63), Yarsuvat.

Avbytare:Kljajic, Azizi, DeJohn(75), Bala, Randelovic, Awad(63) och Pllana(75).

Avslut mot mål(på mål) 8(7)- 6(2)

Publik: 829

Tack för stödet på läktarna, nästa hemmamatch är mot Gefle IF 29/4 kl. 16.00

Biji Dalkurd!