Med en tung period i bagaget tog Dalkurd emot Örgryte IS hemma på Domnarvsvallen. Laget hade efter den svidande förlusten borta mot Varberg spänt bågen rejält och tog en övertygande 2-0 seger mot ett Örgryte som aldrig lyckades hota på allvar.

Matchen inleddes med en direkt anstormning från Dalkurd som lyckades bita sig fast i Örgrytes planhalva. Efter mycket kamp och avvaktande lyckades Dalkurd bryta sig igenom och få en straff som Mirkan Aydin förvaltade på bästa sätt i 16:e minuten. Målet innebar att Aydin gjort mål i fyra raka matcher och är nu uppe i totalt 11 mål. Efter målet trummade Dalkurd på och hade bud på både 2 och 3-0. Närmast var Ahmed Awad som var tillbaka i startelvan då han i mitten av första halvlek dunkade upp en retur i ribban. Innan halvlekspaus fick vi också se Abbas Hassan i Örgrytemålet få byta p.g.a skada.

-Vi hade full kontroll över första halvlek och fick spelet dit vi ville, säger Poya Asbaghi i pausen.

I andra halvlek fortsatte Dalkurd att kontrollera matchen men hade likt många andra gånger sista tiden svårt i sista tredjedelen. Ändå skapade man flera meriterade chanser men dom brändes gång på gång. Samtidigt som Dalkurds press mattades av började Örgryte komma in i matchen och med lite mer flyt hade man kunnat kvittera Dalkurds ledning. Därför var det en stor lättnad när Rawez Lawand nickade in Diego Montiels hörna i minut 86.

-Vi vinner matchen, men man får inte missa så många lägen vi gjorde i denna serie. En annan dag hade vi kunnat bli straffade, säger Asbaghi efter matchen.

Samtidigt som Dalkurd vann så vann också AFC och Halmstad sina matcher. Dalkurd är fortsatt 6 poäng efter AFC och 8 efter Halmstad när det återstår 5 matcher att spela. Det ser onekligen tungt ut för Dalkurd eftersom toppkonkurrenterna för tillfället levererar. Nästa match Åtvidaberg borta.