Trots stekande het EM-slutspel tog sig hela 2319 personer till Gamla Ullevi för att se Dalkurd besegra Örgryte och därmed inkassera sin fjärde raka seger.

Dalkurd inledde matchen försiktigare än normal mot ett sargat Örgryte som innan matchen hade fem raka förluster. Det mest spännande som hände var att Rawez Lawan från ca. 20 meter elegant placerade in 0-1 målet. Målet var Rawez första och jublet visste inga gränser. Resten av halvleken hade Dalkurd inga problem att försvara sin ledning och kunde föra spelet mot ett Örgryte som försökte bjuda upp till kamp utan att riktigt lyckas.

-Det kändes skönt att kunna bjuda publiken på ett mål, de ger oss verkligen ett stort stöd här, kommenterade målskytten första halvlek.

I den andra halvleken kom Örgryte ut som ett helt nytt lag och lyckades inledningsvis trycka ner Dalkurd som mestadels fick försvara sig. ÖIS var faktiskt nära att kvittera efter att George Mourad kommit helt fri efter retur på  enfrispark. Mourad visste dock inte hur fri han var och stressade istället iväg ett avslut som Frank Pettersson enkelt tog hand om. Efter ÖIS starka inledning gjorde tränare Asgbaghi sitt första byte, in kom Montiel och ut gick Djuric som gjorde en mycket bra insats från sin mittfältsposition. Montiel med fräscha ben och ett ÖIS som blev tröttare innebar att Dalkurd återigen tog kommandot i matchen och med lite mer flyt hade man kunnat utöka ledningen. På slutet gjordes två offensiva byten till när Rashidi och Plana kom in. Dock så slutade matchen med uddamålsseger och de flesta i publiken som var Dalkurdsupportrar kunde fira fjärde raka segern.

Segern innebär att Dalkurd på allvar är inblandad i serietoppen. Både AFC och Halmstad förlorade sina matcher och Dalkurd kliver nu upp på en kvalplats endast en poäng bakom toppduon.

-Vi fokuserar verkligen inte på tabellen utan vår inställning är att ta en match i taget, säger Poya Asbaghi om det intressanta tabelläget.

Nästa omgång möter Dalkurd just AFC hemma på Domnarvsvallen i en match som kommer att vara avgörande för hur tabelläget kommer att se ut innan sommaruppehållet.