Under lördagen besegrade IK Frej Dalkurd hemma på Vikingavallen. Ett effektivt Frej lyckades ta tillvara på de målchanser man skapade och såg till att Dalkurd fick lämna Stockholm med en snöplig förlust.

Dalkurds första halvlek var ovanligt blek mot ett Frej som var taggat upp till tänderna. Ett snabbt kontringspel framförallt mot Dalkurds offensiva kanter bäddade för en tidig 1-o ledning. Målet gjordes av Alagi Sosseh som för dagen var ett stort utropstecken. Efter målet försökte Dalkurd etablera ett spel men lyckades aldrig bryta igenom Frejs disciplinerade försvarsmur. Istället fick vi se 2-0 genom Pontus Silfwer strax innan halvleken blåstes av.

-Det är för dåligt av oss, de gör mål på sin första riktiga chans, kommenterade Rawez Lawan första halvlek.

I andra halvlek gick Dalkurd ner på en fyrbackslinje samtidigt som Oke Akpoveta kom in. Dalkurd lyckades med den nya formationen avvärja sig för Frejs farliga kontringar. In kom också en pigg Diego Montiel och tillsammans med Akpoveta fick man in både kreativitet och styrka framåt. Dalkurd lyckades flera gånger bryta igenom Frej och närmast var Akpoveta när han fri mot målvakten fick ett gyllene läge. Dock var inte målgudarna på Dalkurds sida efter att man dessutom fick ett mål bortdömt för offside. I minut 86 lyckades till slut Mirkan Aydin reducera Frejs ledning och matchen fick lite nerv på slutet. Dock var Dalkurd aldrig riktigt nära och förlusten var ett faktum.

-Vi tappar mark i toppstriden och får nog sikta in oss på kvalplatsen. Vi gick miste om en av direktplatserna till allsvenskan, kommenterar en luttrad Poya Asbaghi matchen.

Samtidigt som Dalkurd förlorade så vann heller inte någon av konkurrenterna Halmstad och AFC. Båda lagen kryssade och toppstriden är alltjämt jämn, med ett Dalkurd som har 3 poäng upp till kvalplats och 5 poäng upp till direktplatsen. Sirius gjorde dock ett ryck i serien och har skaffat sig ett försprång inför upploppet av säsongen.

I nästa omgång möter Dalkurd jumbon Ängelholm hemma på Domnarvsvallen. Avspark fredag 16/9 kl 19:00