Ljungskile-Dalkurd var först ut av alla de matcher som spelades i superettans femte omgång. Dalkurd stärkta av två raka segrar stod för en blek insats mot ett skadedrabbat Ljungskile som för dagen var hungrigare.

Tillbaka i truppen för Dalkurd var både Randelovic och Jagne. Därför var det många som hade hoppats på att Dalkurd skulle ta en tredje seger och vara med i toppen på riktigt. Istället fick man en riktig kalldusch redan i den andra matchminuten efter slarv i Dalkurdmittfältet. Ljungskiles Tornblad kunde snappa upp en dålig passning från Randelovic och från fritt skottfält panga in 1-0. Efter målet försökte Dalkurd spela sig igenom den dåliga naturgräsplanen men kom aldrig in i Ljungskiles straffområde. Istället var det Ljungskile som hotade framåt och kunde gå ut i halvleksvilan med en betryggande 1-0 ledning och 7-1 i avslut mot mål.

-I första halvlek var vi inte tillräckligt bra och det är där vi förlorar matchen, kommenterar lagkapten Rawez Lawan halvleken.

I andra halvlek kom Dalkurd ut och började bita sig in i matchen. Men det skulle dröja tills Leo Pllana blev inbytt förrän anfallsspelet på allvar tog fart. Pllana var ett ständigt hot framåt och levererade direkt en nick som med lite mer tur kunde ha gått in och satt Dalkurd i ett mycket bättre läge. Dalkurd pressade på bra de sista 30 minuterna och i slutskedet av matchen trodde många att kvitteringen var ett faktum efter en fantastisk nick av just Pllana. Strömberg i Ljungskilemålet gjorde dock årets hittills vassaste räddning och kunde se till så att Ljungskile tog sin första hemmaseger för iår.

-Jag vet inte vad som hände, jag trodde vi hade kvitterat men domaren ville inte ge mig målet, avslutar en mycket besviken Leonard Pllana.

Efter denna förlust faller Dalkurd ner till en 10:e placering i en mycket jämn tabell. Nästa match möter Dalkurd Gais hemma.

-Vi tar lärdom av denna match och vi kommer att vara rejält revanschsugna på söndag mot Gais, jag längtar redan, hälsar Rawez Lawan.

Avspark 15:00 på Domnarvsvallen. Välkomna!