Fantastisk inramning och fotbollsfest i Södertälje. 5550 personer hade hittat till Södertälje arena för att se matchen mellan Assyriska och Dalkurd. Matchen, den vann Assyriska med 2-1 efter att ha spelat hela andra halvlek med en man mer.

Första halvlek inleddes med ett böljande spel som var typisk för en premiärmatch. Dalkurd hade ett större bollinnehav mot ett Assyriska som gärna pressade högt men inte riktigt fick till det de gånger man tog taktpinnen. Dalkurdförsvaret med Jesper Nyholm som härförare var omutbara och täppte igen stenhårt bakåt. Framåt hotade Ahmed Awad ständigt med fina kombinationer i samspel med en lysande Predrag Randelovic. När ett Dalkurdmål låg i luften hände till slut det som inte fick hända, precis innan första halvlek skulle blåsas av blir Jagne utvisad efter ett eftersläng på en Assyriskaförsvarare.

Med en man mindre för Dalkurd ändrade matchen tydligt karaktär. I halvleksvilan kom Kenny Pavey in för Assyriska och skulle med sin energi visa sig vara ett riktigt lyckodrag. Assyriska kopplade greppet rejält om matchen i inledningen av andra halvlek och lyckades genom Daniel Sliper göra 1-0 på en tilltrasslad situation. Efter målet öppnades matchen upp och fick liv i sig. Dalkurd med en man mindre visade mod och tryckte på för en kvittering. Flera gånger var man framme och hade bud på en kvittering men idag var inte marginalerna på klubbens sida. Istället fick Assyriska i den 82:a minuten en straff som Mattias Genc slog. Frank Pettersson i Dalkurd målet räddade två gånger om innan just inhopparen Kenny Pavey till slut tryckte in 2-0 bakom en chanslös Frank Pettersson. Matchen såg då ut att dö ut men i slutskedet gjorde Dalkurd en slutforcering och lyckades reducera i minut 86 efter en frispark av Diego Montiel. Under sista minuterna fick matchen nerv och Dalkurd tryckte på rejält framåt men fick inte in bollen i mål. Assyriska vann till slut matchen med 2-1 i en fantastisk seriepremiär som många sent kommer att glömma.

Trots förlusten kan Dalkurd trösta sig med att man håller jämn takt med en så väletablerad klubb som Assyriska. Stora stunder av matchen styrde Dalkurd spelet och utan utvisningen hade matchen haft en helt annan karaktär. Flera spelare gjorde också debut i seriesammanhang, en av dom var Henrik Löfkvist som närmast kommer från Akropolis.

Vad är intrycken från debut i tävlingssammanhang?

Frånsett förlusten så har jag endast goda intryck från matchen, är stolt att få vara en del av Dalkurdfamiljen och som alla som såg matchen igår såg så blir vi verkligen att räkna med iår.

Ni åker på en förlust i premiären, hur hanterar truppen det?

Självklart är det aldrig på något sätt okej eller roligt att förlora en fotbollsmatch. Men om man ser på själva spelet så tycker jag att vi gör en väldigt bra insats och är det bättre laget i första halvlek o även i andra med en man mindre. Revanschlusten är oerhört stor o det kommer vi visa nu på lördag mor Varberg!

Du kommer närmast från division ett, vad är största skillnaden i superettan:

Tempot är snäppet högre. Men ser man ur lagets perspektiv så är det här vi skall vara då kvalitén och potentialen i laget är oerhört stor vilket vi visade igår och kommer fortsätta visa under säsongen.

Nästa match är på lördag 9/4 kl 15:00. Då tar Dalkurd emot Varbergs BoIS hemma på Domnarvsvallen. Varmt välkomna!