Dalkurd åkte på årets andra förlust när Falkenberg blev för svåra på Falcon Alkoholfri Arena. Slutresultatet skrevs till 2-0.

Falkenberg inledde matchen piggt och hade ett par vassa målchanser men Dalkurd kunde stå emot inledningsvis. Efter 25 minuter får Dalkurd matchens dittills bästa läge när en försvarare i Falkenberg spelar bollen till en helt fri Rawez Lawan, vars skott räddades av Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson. Dalkurd såg ut att jobba sig in i matchen, men då kom kallduschen. Viktor Götesson tar sig fram längs vänsterkanten och spelar snyggt fram till Eric Persson petar in 1-0 bakom Frank Pettersson, snöpligt!

I andra halvlek försöker Dalkurd lyfta upp spelet en aning men Falkenberg var kompakta och släppte inte till mycket. I den 55:e minuten gör Dalkurd ett dubbelbyte, då anfallarna Richard Yarsuvat och Leonard Pllana byttes in. Inom loppet av en minut har Yarsuvat två frilägen där Hampus Nilsson räddar den första. I läget därefter rivs Yarsuvat ner och huvuddomaren pekade på straffpunkten. Men efter samråd med linjedomaren ändras domslutet till en hörna. Dalkurd fortsatte jakten på en kvittering och det var riktigt nära i den 73:e minuten när Leonard Pllana får ett jätteläge, men Hampus Nilsson stod för en fin benparad. Dalkurds forcering kom av sig och Falkenberg punkterade matchen i den 77:e minuten efter att Dominic Chatto nickat in en hörna.

Matchfakta: 

Dalkurds startelva: Pettersson-Ekblad, Ceesay, Tranberg(82)-Rashidi, Ahmed(55), Amin, Lawan, Bala-Awad, Sugita(55).

Avbytare: Kizil, Azizi, Löfkvist, Randelovic(82), Yarsuvat(55), Pllana(55).

Avslut mot mål: 14 – 9

Publik: 2356

På lördag gästar Åtvidabergs FF Domnarvsvallen och då är det fri entré som gäller! Ta med er en kompis eller två och hjälp laget till tre poäng. Under veckan kommer vi även att ha en tävling på facebook, så håll utkik!