Länge såg det ut som att Dalkurd skulle ta sin andra raka seger i svenska cupens gruppspel. Men Gais såg till att vända och såg till att Dalkurd tappade ledningen på stopptid.

Dalkurd fick en drömstart i matchen då man tog ledningen redan efter fem minuter. Nygamla förvärvet Ammar Ahmed sköt in bollen efter ett perfekt inlägg av Ricky Yarsuvat. Efter målet kontrollerade Dalkurd matchen och hade bud på flera mål. Dock skulle det dröja till 45:e minuten innan man fick utdelning. Återigen var det Ricky Yarsuvat som hotade framåt och Rawez Lawan kunde enkelt trycka in returen på Yarsuvats avslut.

I andra halvlek kom Gais ut som ett nytt lag och var märkbart mer taggat framåt. Gais skulle visa sig vara effektiva och fick i minut 56 utdelning efter ett mönsteranfall. Sinclair kom fri mot Frank Petterson efter och gjorde inga misstag. 2-1 och match fick nytt liv. Efter Gais mål sänktes tempot i matchen och länge såg det ut som Dalkurd skulle inkassera ännu en seger. Men på en hörna i 91:a minuten kunde en omarkerad Alexander Leksell kvittera för Gais och se till att få med sig ett oavgjort resultat hem till Göteborg.

Resultatet spelar i praktiken ingen roll eftersom AIK slog Kristianstad med 3-0 och sett till att ha bättre målskillnad gentemot Dalkurd. Det innebär att Dalkurd spelar en direkt gruppfinal mot AIK nästa vecka på Skytteholms IP. Seger där och Dalkurd är vidare till slutspelet i Svenska cupen. Välkommen att heja fram spelarna.

Biljetter till matchen köpes på länk nedan:

http://ticket.friendsarena.se/esrosite400/aik/deeplink.aspx?token=671h13