Så här nära var Abdülaziz Demircan att nicka in kvitteringen på tilläggstid. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Bara några dagar efter bortamatchen mot BK Häcken, var Dalkurd tillbaka i Göteborg för match mot IFK Göteborg. Matchen var bara några minuter gammal när Mohamed Buya Turay sprang ifrån sin försvarare, på en kontring efter hemmahörna. Fri med målvakten Pontus Dahlberg, sköt dock Buya Turay utanför. Fem minuter senare var det nära Dalkurd-mål igen. Younes Bnou Marzouk styrde ett inspel från Yukiya Sugita strax utanför. Med lite mer tur och skärpa hade det kunnat stå 2-0 till Dalkurd, innan tio minuter var spelade.

IFK Göteborg var inte ofarliga och i mitten på den första halvleken fick man dubbla möjligheter i Dalkurds straffområde, men avsluten tog på täckande försvarare. Efter en halvtimmes spel var Bnou Marzouk åter nära att ge Dalkurd ledningen, men hans skott blev malplacerat och blev sånär till en utmärkt passning till Buya Turay vid den bortre stolpen. Anfallaren nådde dock inte till bollen, som gick utanför. I slutet på den första halvleken tog istället IFK Göteborg ledningen i matchen. ”Mix” Diskerud drog igång en kontring och assisterade sedan till Gustav Engvall, som placerade in bollen i mål.

Efter halvtidspausen fick vi se ett tajtare hemmalag, som inte bjöd Dalkurd på många ytor. Men kvarten in på den andra halvleken höll en långboll från Irfan Jasarevic på att ställa till med oreda för hemmalaget. Yukiya Sugita löpte på bollen, men Dahlberg kom ut och kunde avvärja. Dock gick bollen ut till Simon Strand, som sköt mot det öppna målet, men missade. Målskytten Engvall rann igenom Dalkurd-försvaret men skottet var löst och Abdülaziz Demircan kunde rädda.

I slutminuterna fick Elías Ómarsson ett kanonläge att avgöra matchen, men anfallarens skott från nära håll, räddades av Demircan. Just Demircan var centimetrar från att bli Dalkurd-hjälte på tilläggstid. Dalkurd fick en frispark mitt på IFK Göteborgs planhalva, som Ammar Ahmed slog. Demircan klev upp och nickade bollen strax över kryssribban. Trots flera bra Dalkurd-chanser, slutade matchen 1-0 till IFK Göteborg.

Söndag den 22 april klockan 15.00 är det dags för Dalkurds andra allsvenska hemmamatch, när GIF Sundsvall kommer på besök på Gavlevallen. Stötta laget på plats genom att köpa dina biljetter på matchen HÄR!

Bor du i Stockholm, Uppsala, Västerås eller Borlänge? Då kan du åka till hemmamatchen mot GIF Sundsvall med vår partner Högbergs Buss. Mer information om hur du går till väga för att anmäla dig till någon av bussarna finner du HÄR!

IFK GÖTEBORG – DALKURD FF
Allsvenskan – 19 april kl 19.00

Målskyttar IFK Göteborg: 45′ Engvall
Målskyttar Dalkurd:
Varningar: 93′ Eriksson; 80′ Jasarevic, 82′ Ahmed

Laguppställning Dalkurd (3-4-3): Demircan; Löfkvist, Ceesay, Jasarevic; Strand, Tranberg, Amin, Pllana; Sugita, Buya Turay, Bnou Marzouk

Byten: 63′ UT: Tranberg IN: Ahmed, 71′ UT: Pllana IN: Moënza, 87′ UT: Amin IN: Awad

Publik: 9 165 personer
Domare: Kristoffer Karlsson
Spelplats: Gamla Ullevi, Göteborg