Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

I den nionde omgången gästade Dalkurd IFK Norrköping på Östgötaporten. Dalkurd inledde matchen bäst och rullade boll säkert och tryggt. I den åttonde matchminuten tog laget också ledningen. Rewan Amin hittade fram till Ferhad Ayaz med en ypperlig långboll. Ayaz löpte ifrån försvararna och sköt in bollen under en utrusande Norrköping-målvakt och i mål. Norrköping spelade upp sig i mitten på den första halvleken. I mitten på halvleken gjorde Sixten Mohlin en jätteräddning på ett avslut från Kalle Holmberg, när han dök ned och räddade bollen vid stolproten. Returen gick ut till David Moberg Karlsson, som sköt in bollen i mål men blev korrekt avvinkad för offside.

Ungefär en halvtimme in i matchen skulle hemmalaget kvittera. Moberg Karlsson sköt ett skott som tog på armen på Amin och domaren pekade på straffpunkten. Den efterföljande straffen rullade Holmberg in säkert till 1-1. Hemmalaget fortsatte att trumma på men utan att få utdelning på någon av sina chanser. Istället var det oavgjort när halvtidsvisslan ljöd.

I den andra halvleken fortsatte Dalkurd spela tryggt och med en hel del bollinnehav, inledningsvis. Men det var Norrköping som tog ledningen. Moberg Karlsson stod på rätt sida offsidelinjen när han blev serverad med en långboll från egen målvakt. Den kvicke anfallaren löpte mot mål och skruvade in bollen invid den bortre stolpen. Men Dalkurd skulle replikera nästan omgående. Ammar Ahmed slog en perfekt frispark som Kebba Ceesay nådde högst på och kunde nicka i mål till 2-2.

Efter kvitteringsmålet blev spelet något mer avvaktande under en tiominutersperiod. Men i den 72 minuten skulle Norrköping återigen ta ledningen. Linus Wahlqvists inlägg från högerkanten blev för långt och gick ut till Gudmundur Thorarinsson i den bortre delen av straffområdet. Islänningen fick på en kanonträff som gick in i det bortre krysset, utan chans för Mohlin att ta.

Dalkurd flyttade upp positionerna efter målet för att försöka få in ytterligare en kvittering. Men istället för 3-3 så kunde Norrköping punktera matchen, tio minuter från slutet. Dalkurd tappade boll på mittfältet och Norrköping kunde anfalla med fyra spelare. Efter en tilltrasslad situation, där Dalkurd-försvaret inte kunde få undan bollen, fick Simon Skrabb till slut fritt skottläge och kunde skjuta in bollen i mål. Dalkurd kunde inte resa sig efter målet och slutminuterna av matchen var ganska innehållsfattig. Det blev återigen en hedersam förlust för Dalkurd, denna gång med 2-4 borta mot en stark motståndare.

Nu på torsdag den 24 maj klockan 19.00 väntar en oerhört viktig match hemma mot IF Elfsborg. Köp era biljetter till matchen: dalkurd.ebiljett.nu

IFK NORRKÖPING – DALKURD FF 4-2
Allsvenskan – Lördag 19 maj, kl 18.00

Målskyttar Norrköping: 33’ Holmberg (str.), 53’ Moberg Karlsson, 72’ Thorarinsson, 82’ Skrabb
Målskyttar Dalkurd: 8’ Ayaz, 59’ Ceesay
Varningar: 63’ Gerson, 76’ Thorarinsson; 76’ Strand

Laguppställning Dalkurd (3-4-2-1): Mohlin; Ceesay, Tranberg, Löfkvist; Strand, Amin, Ahmed, Ayaz; Sugita, Berg; Bertilsson

Byten: 54’ UT: Ayaz IN: Moënza, 55’ UT: Tranberg IN: De John, 66’ UT: Bertilsson IN: Pllana

Publik: 7 205 personer
Domare: Jonas Eriksson
Spelplats: Östgötaporten, Norrköping