Inför matchen var Dalkurd piskat att vinna mot Gais för att ha någon som helst chans på den allsvenska kvalplatsen. Seger blev det till slut i en match som var mycket kamp och känslor.

Gais hade de hetaste lägena i första halvlek och redan efter ett par minuter hade man bud på att inleda målskyttet. Henrik Löfkvist i Dalkurds backlinje räddade dock på mållinjen och såg till att Dalkurds hopp levde. Dalkurd försökte framåt men skapade i ärlighetens namn ingenting, allt som oftast brast det i den sista tredjedelen. Försvarsspelet var dock riktigt stabilt idag och Nyholm och company kunde se till att det stod 0-0 i halvlek.

-Vårt försvarsspel är perfekt, nu måste vi ha tålamod framåt och se till att ta vara på chanser vi kommer att få, kommenterade Poya Asbaghi första halvlek.

I andra halvlek tog Dalkurd över matchen och pressade på rejält framåt i inledningen. Målet skulle också komma efter ett fint anfall som Omar Jagne till slut avslutade genom att trycka in bollen i Gaismålvakten Vaihos vänstra kryss. Efter målet fick Gais en nytändning speciellt eftersom man ville vinna sista hemmamatchen inför sin publik. Många gånger balanserade göteborgarna på gränsen till vad som är tillåtet. Bland annat borde Gais målvakt ha visats ut i första halvlek efter att ha knäat Jalid Kerkich i magen. Därför var det väldigt märkligt att domaren blåste straff till Gais i matchens slutminuter, repriserna kunde visa att straffen var felaktigt dömd. Rättvisa skippades dock och Frank Pettersson kunde enkelt ta den efterföljande straffen och se till så att Dalkurd kom segrande ur denna batalj.

Denna omgång vann också Halmstad sin match vilket innebär att de kniper kvalplatsen till allsvenskan. Dalkurd får istället ställa in siktet på nästa år. Nästa omgång är det säsongsavslutning då Sirius kommer på besök till Borlänge, Välkomna,