Efter tre raka mållösa matcher gick proppen ur. Dalkurd gjorde hela fyra mål inom loppet av 40 minuter och gjorde sin bästa match för säsongen.

Matchen inleddes på klassiskt Dalkurdvis. Till skillnad från de senaste matcherna fick man direkt utdelning på ett turligt sätt redan efter 8 minuter. Kujtim Bala knorrade in en frispark efter att ha fått hjälp av Ljungskileförsvaret. 4 minuter senare skulle Dusan Djuric göra sitt första Dalkurdmål efter en fin framspelning av Oke Akpoveta. Ljungskile var märkbart chockade av den intensiva Dalkurdstarten och lyckades aldrig komma in i matchen. Mirkan Aydin utökade därför ledningen i matchminut 21 efter en fin soloräd där han lyckades sätta sin egen retur i mål. Innan halvleksvilan skulle Dalkurd göra ytterligare ett till mål genom Djuric efter att Ljungskileförsvaret återigen slarvat i hemmaspelet. Dalkurd hade i första halvlek kunnat göra minst ett par mål till och tränare Asbaghi var märkbart nöjd med lagets första halvlek.

-Första halvleken är antagligen den bästa fotbollen Dalkurd någonsin har spelat, säger en lyrisk Asbaghi.

I andra halvleks inledning märktes det att Dalkurd inte ville sluta trumma på framåt. Man fortsatte det fina presspelet men spelarna visade sig ganska snart vilja spela av matchen. Istället reducerade Ljungskile genom Jakob Olsson efter en slarvig rensning i Dalkurds försvarsspel. Resten av matchen hade ett betydligt lägre tempo och bjöd inte alls på lika bländande spel som i första halvlek. Asbaghi bytte in Pasha Azizi för att få in lite energi på planen och Dalkurd kom att skapa en hel del lägen till. Närmast att få sätta dit ytterligare några baljor var Oke Akpoveta och inhoppande Diego Montiel. Men istället för mål blåste domaren av matchen.

-I andra halvlek spelar vi av matchen, vi hade väl kunnat göra en bättre andra halvlek men i slutändan handlar det om tre poäng och dom får vi med oss, avslutar Poya Asbaghi.

Segern innebär att Dalkurd befäster sin fjärdeplacering. Under lördagen slog Sirius Varberg och gjorde ett litet ryck i toppen. I nästa omgång möter Dalkurd Halmstad i en match som kommer att betyda mycket i toppstriden. Matchen spelas på Domnarvsvallen 14/8 kl 15:00, varmt välkomna!