Strålande sol och en svår bortamatch väntade Dalkurd under onsdagskvällen. Då klev nyförvärvet Imed Louati in och presenterade sig på allvar för svensk fotboll. Louati såg med sina två mål till att Dalkurd kunde ta tre mycket viktiga poäng.

Matchen började direkt med ett friläge för Jagne som inte riktigt hittade målet. Ängelholm tog dock tillbaka taktpinnen över ett Dalkurd som återigen visade att man har svårt att bemästra svensk naturgräs. Ängelholm lyckades dock inte vaska fram klara lägen framåt, samtidigt som man täppte igen rejält bakåt och såg till att matchen bestod av mycket kamp. Trots det saknades det inte målchanser helt och hållet. Både Dalkurd och Ängelholm hade kunnat sätta dit varsin boll men istället slutade halvleken mållös.

-Förutom målchansen så är inte första halvlek någonting vi helst tar med oss, kommenterar Poya Asbaghi första halvan.

Andra halvlek fortsatte som första med ett böljande spel fram och tillbaka. Ett mål låg i luften åt vilket håll som helst men då byttes Louati in i 56:e minuten. Tolv minuter senare spräckte just Louati nollan, assisterad av en för dagen suverän Henrik Löfqvist. Efter målet bet sig Ängelholm in i matchen och lyckades trycka ner Dalkurd rejält. Efter ett antal hörnor för Ängelholm lyckades till slut Johan Eishwold kvittera efter just en hörnsituation. Dock var inte fotbollsgudarna på Ängelholms sida utan Dalkurd fick sista ordet efter att Louati nickade in segermålet i minut 84 efter ett fint inlägg av Simon Stenberg.

-Många är inte vana att se Dalkurd spela som vi gjorde idag, men vi visste att detta var en krigarmatch och att det skulle vara en annan typ av fotbollsmatch än dom vi är vana vid. Jag är otroligt stolt över grabbarna som lyckas vinna på det sättet över ett så bra lag som Ängelholm, sammanfattar tränare Poya Asbaghi matchen.

Segern innebär att Dalkurd tar ett skutt upp i tabellen och huserar nu på en sjätte plats i en serie där alla lag verkligen kan slå alla. Nästa match gästar ett Degerfors som tagit två raka segrar Domnarvsvallen och Borlänge i en på förhand mycket svårtippad match. Avspark 15:00 söndagen 15/5. Välkomna!