Två lag som är inblandade i striden om Superettans kvalplatser drabbade samman på Stora valla i Degerfors. Dalkurd slåss för en kvalplats uppåt och Degerfors slåss för att undvika en kvalplats neråt. Därför var det inte en större överraskning att matchen slutade med delad pott.

Dalkurd hade för dagen både Djuric och Löfkvist borta, men det stoppade inte laget från att ta kommandot i matchen. Degerfors å sin sida försvarade sig väldigt bra och gjorde det svårt för Dalkurd att på allvar bryta igenom. Farligast framåt var Ahmed Awad som flera gånger lyckades forcera genom med smarta kombinationsspel. Med lite mer flyt hade Dalkurd kunna spräcka nollan men istället var det Degerfors som sakta spelade in sig i matchen och hotade framåt från sina kanter. En mållös första halvlek där Dalkurd var något bättre.

I andra halvlek ökade tempot i spelet och båda lagen fick lite mer ytor. Dalkurd visste förutsättningarna och satsade allting framåt, Oke Akpoveta kom in tidigt för att med sin snabbhet försöka bryta igenom Degerforsförsvaret. Dock hade Dalkurd väldigt svårt att hitta riktigt klara målchanser utan anfallen slutade oftast i halvlägen och hörnor. Mot slutet av matchen hade Degerfors chansen att flera gånger ta ledningen mot ett Dalkurd som släppte disciplinen i försvaret. I matchens sista spark fick till slut Mirkan Aydin det gyllene läget när han ganska ohotad i straffområdet fick avlossa ett skott som dessvärre hamnade långt utanför målramen.

-Vi är inte tillräckligt bra idag och då vinner man inga matcher i denna serie, analyserar en besviken Poya Asbaghi matchen efteråt.

Denna omgång förlorade Halmstad sin match och AFC spelade oavgjort. Dalkurd ligger 5 p efter Halmstad som just innehar kvalplatsen.

Nästa omgång väntar Assyriska hemma på Domnarvsvallen. Varmt välkomna för att se upploppet på årets superettan.