För andra matchen i rad spelade Dalkurd 0-0. Denna gång stod Trelleborg för motståndet i en match som till stora delar påminde om förra veckans möte mot Värnamo.

Inför matchen hade Dalkurd fått tillbaka flera tongivande spelare från skador och avstängningar och inledde inledningsvis väldigt lovande. Den fina starten fick dock ett abrupt slut efter att Mirkan Aydin redan efter en kvart blev tvungen att kliva av efter att ha trampat snett. In kom istället Diego Montiel som såg till att Dalkurd hade ett stort bollinnehav mot ett Trelleborg som ständigt hotade med snabba omställningar. 0-0 i halvlek efter en chansmässigt händelsefattig första halva.

I andra halvlek öppnades matchen upp och Dalkurd hade en fin period i början av andra halvlek som kunde resulterat i ett ledningsmål. Oke Akpoveta på topp visade stor uppoffringsvilja och hade med lite mer flyt kunnat göra sitt första mål i Dalkurdtröjan. Istället var det Trelleborgsmålvakten Fredrik Persson som stod i fokus efter en fin insats och hade en stor del i att hotet från Dalkurd kunde avvärjas. Poya Asbaghi gjorde till slut en sista slutforcering men istället var det Trelleborg som vaskade fram de farligaste lägena efter bjudningar i Dalkurdförsvaret. Hade inte Frank Pettersson gjort sin bästa match för säsongen hade Trelleborg fått med sig alla tre poängen hem. 0-0 för andra matchen i rad och Dalkurd förlorar terräng i serietoppen.

-De andra lagen har fått mer respekt för oss vilket gör att det blir svårare för oss, summerar Poya Asbaghi matchen.

Denna omgång vann både Sirius och Halmstad sina matcher vilket gör att Dalkurd tappat mark i serietoppen. Med en match mer spelad än de flesta lagen huserar Dalkurd på en fjärdeplats. Nästa omgång möter vi Ljungskile hemma på Domnarvsvallen. Avspark 5/8 kl 19:00, varmt välkomna!