Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

I den sista matchen innan VM-uppehållet var Dalkurd på besök i Malmö för möte med de regerande svenska mästarna. Det var också en match mellan lagens båda sportchefer Adil Kizil och Daniel Andersson, som tränade varsitt lag i väntan på nya tränare. Redan i den tredje matchminuten höll Malmö på att ta ledningen efter att Carlos Strandberg utnyttjat ett misstag i Dalkurd-försvaret. Men Malmö-anfallarens skott räddades av Sixten Mohlin. Hemmalaget tryckte på och Sören Rieks fick bollen efter att Dalkurd-försvaret misslyckats med att rensa bort ett inlägg. Men dansken missade avslutet.

Malmö var aktiva och anföll förtjänstfullt på sin högerkant. Högerbacken Eric Larsson hittade in med ett lågt inlägg till Strandberg, som dock styrde bollen över mål. Men istället för ett ledningsmål för Malmö, så var det Dalkurd som chockade hemmapubliken genom att ta ledningen sent i den första halvleken. Simon Strand drev upp ett anfall men Behrang Safari lyckades bryta bollen. Andrabollen hamnade hos Ahmed Awad, som vek in i banan och skruvade snyggt in bollen, lågt innanför den bortre stolpen.

Dalkurd gick in i halvtidspausen i 1-0-ledning och när den andra halvleken inleddes var Malmö på jakt efter ett kvitteringsmål. Men det var Dalkurd som fick den första målchansen några minuter efter pausen. Malkolm Moënza sköt ett hårt skott från snäv vinkel, som målvakten, inte helt problemfritt, lyckades rädda. Kvitteringen skulle dock komma. Bonke Innocent vann boll högt upp på Dalkurds planhalva och passade fram till Strandberg, som sköt ett tungt skott från distans som Mohlin var chanslös på.

Målet gav Malmö vittring, som fortsatte att trycka på. Strandberg fick ett jätteläge att göra 2-1, på Larssons fina inlägg. Men anfallaren nickade utanför från nära håll. Dalkurd stack upp sporadiskt och inbytte Ammar Ahmed sköt ett distansskott som Malmö-målvakten fick en del problem att hålla. Han lyckades dock fånga returen innan Mohamed Buya Turay var framme för att peta in bollen i mål. Ett par minuter senare var det Markus Rosenbergs tur att missa från ungefär liknande position som Strandberg, en stund tidigare. Återigen var det Larssons inlägg som serverade Rosenberg, men anfallarens volleyskott blev malplacerat.

I slutminuterna höll Buya Turay på att ta sig förbi Franz Brorsson till vänster i Malmös straffområde. Buya Turay rundade Brorsson och skulle precis avsluta när Malmö-backen lyckades få en tå på bollen och rensa till hörna. Det blev inga fler målchanser för någotdera av lagen efter det och slutresultatet skrevs till 1-1. Nu väntar som bekant ett uppehåll i Allsvenskan på 1,5 månad. Dalkurd är åter tillbaka med hemmamatch mot IF Brommapojkarna den 7 juli.

MALMÖ FF – DALKURD FF 1-1
Allsvenskan – Söndag 27 maj, kl 15.00

Målskyttar Malmö: 55’ Strandberg
Målskyttar Dalkurd: 43’ Awad
Varningar: 56’ Rosenberg, 58’ Strandberg; 59’ De John

Laguppställning Dalkurd (3-5-2): Mohlin; Ceesay, De John, Löfkvist; Strand, Berg, Amin, Sugita, Moënza; Awad, Buya Turay

Byten: 57’ UT: Awad IN: Awad, 71’ UT: Berg IN: Bnou Marzouk, 89’ UT: Sugita IN: Tranberg

Publik: 14 099 personer
Domare: Kristoffer Karlsson

Spelplats: Stadion, Malmö