Efter det snöpliga poängtappet förra helgen, var Dalkurd ute efter att studsa tillbaka omgående, när man gästade Åtvidabergs FF på söndagen. Det var ett småsargat hemmalag, med två tunga förluster i bagaget, som stod för motståndet. Matchen inleddes i något avvaktat tempo och det var inte förrän i den nionde minuten som en tillstymmelse till målchans dök upp. Ett långt uppspel från Åtvidabergsförsvaret höll sånär på att ställa Simon Helg fri, men Alex De John gjorde en utmärkt brytning för att hindra Helg. Det dröjde till den tolfte matchminuten innan Dalkurd testade målvakten med ett avslut. Ett bra anfall, som drogs igång av Ammar Ahmed, ledde så småningom till att Heradi Rashidi skapade sig ett skottläge från höger i straffområdet. Men Gustav Jansson i Åtvidaberg-målet kunde rädda skottet. Hemmalaget hade en pigg matchinledning och kom till ytterligare en målchans bara några minuter senare, där Teddy Bergqvist höll på att springa sig fri till vänster i Dalkurds straffområde. Dalkurd-försvaret hann dock samla sig och Bergqvists skott täcktes ut till en resultatlös hörna av Kebba Ceesay. I den 25 minuten testade vänsterbacken Jonathan Asp ett långskott, efter att ha fått mycket yta att löpa på, men Frank Pettersson var med på noterna och kunde styra undan bollen.

Minuten senare slog blixten ned på Kopparvallen. Åtminstone kändes det som det, när Ahmed drog iväg ett kanonskott från 25 meter, som gick i en perfekt båge och in i det bortre krysset. Jansson i hemmamålet kunde inget göra och Dalkurd hade öppnat målskyttet för dagen. När matchklockan passerat en halvtimme var det dags för nästa Dalkurd-mål. Ahmed Awad hittade in till Rawez Lawan med ett instick, som friställde Dalkurd-kaptenen i straffområdet. Men Lawan visade prov på utmärkt spelförståelse och osjälviskt passade han snett bakåt till Richard Yarsuvat som kom framrusande bakom honom. Dalkurds bästa målskytt den här säsongen gjorde inget misstag och kunde enkelt sätta matchens andra mål i den tomma målburen. Efter målet blev spelet alltmer avvaktande och Dalkurd hade god kontroll på matchbilden. Åtvidaberg försökte förgäves skapa något utav värde, men utan att lyckas. När domare Per Melin blåste i pipan och förkunnade att den första halvleken var över, gick lagen till halvtidsvila med Dalkurd i en 2-0-ledning.

Den andra halvleken hade knappt hunnit börja innan Dalkurd ökade på sin ledning. Ceesay spelade upp bollen från egen planhalva till Awad, som tog ned bollen och fick mycket yta framför sig. Dalkurds nummer tio passade bollen i djupled till en löpande Yarsuvat som kunde hålla undan sin försvarare och slänga sig fram för att stöta in sitt andra mål för dagen och sitt tionde mål totalt denna säsong. Målet gjorde att luften gick ur Åtvidaberg litegrann och laget hade fortsatt svårt att skapa något framåt. Istället var det Dalkurd som var närmre ett fjärde mål. Awad dribblade sig förbi två försvarare innan han fick ett bra avslutsläge. Skottet blev dock inte riktigt som anfallaren hade tänkt sig och bollen gick utanför. Bara någon minut därefter var det Rashidis tur att bjuda på ett konstnummer, när han vackert tog sig förbi sin bevakare med en tunnel, innan han spelade in bollen till Lawan till höger i straffområdet. Dalkurd-kaptenen hade dock en snäv vinkel och lyckades inte få till skottet, som täcktes ut till hörna av en utrusande Åtvidaberg-målvakt. 20 minuter från slutet fick Åtvidaberg sin bästa målchans i matchen. Helg bröt sig loss och fick på ett fint vänsterskott som tog klockrent i den bortre stolpen. I den 87 minuten gjorde Yukiya Sugita sitt första mål i Dalkurd-tröjan när han satte spiken i kistan med 4-0. Precis i utkanten av straffområdet bjöd japanen på en läcker överstegsfint innan han placerade in bollen invid den bortre stolpen. På tilläggstid fick hemmalaget in ett tröstmål när Simon Marklund höll sig framme på en frispark och kunde nicka in bollen i mål. Slutresultatet skrevs till 1-4 och Dalkurd stod för en väl genomförd insats, i princip från början till slut.

Nästa match för Dalkurds del spelas hemma på Domnarvsvallen redan på onsdag kväll, då IK Frej kommer på besök.

MATCHFAKTA

ÅTVIDABERGS FF – DALKURD FF 1-4

Målskytt Åtvidaberg: 91’ Marklund
Målskyttar Dalkurd: 26’ Ahmed, 32’ Yarsuvat, 47’ Yarsuvat, 87’ Sugita

Laguppställning Åtvidabergs FF (4-4-2): Jansson; Birkfeldt, Catenacci (61’ Holmgren), Ramhorn, Asp; Holster, Westerblad, Lagerblom (71’ Marklund), Helg; Lidberg (61’ Bellander), Bergqvist

Avbytare: Strömgren, Holmgren, Jakobsson, Cosic, Marklund, Öhrn, Bellander

Laguppställning Dalkurd FF (3-5-2): Pettersson; De John, Ceesay, Tranberg; Rashidi, Ahmed, Amin (78’ Randelovic), Lawan (70’ Sugita), Bala; Awad (67’ Stadler), Yarsuvat

Avbytare: Kljajic, Sugita, Stadler, Kerkich Amar, Randelovic, Azizi, Lundin

Domare: Per Melin
Spelplats: Kopparvallen, Åtvidaberg
Publik: 1741 personer